Stêrka Ciwan dergisinin yeni sayısı çıktı

Stêrka Ciwan dergisinin 245. sayısı "Dîwarên Îmralıyê Perçe Bike Cenga Azadîye Serbixe!’’ şiarıyla yeni dizayn ve içerikleriyle okuyucuyla buluştu.

Yayın hayatına 1994 yılında başlayan Stêrka Ciwan dergisi, Avrupa’da Kurdistan gençliğinin sesi olmayı sürdürüyor. 1994 yılından beri siyah beyaz olarak çıkan dergi, 245. sayısı ile yeni dizayn ve renkli bir şekilde çıktı. Her başlık için ayrı ayrı tasarım ve içeriklere yer verildi.

Derginin Önder APO kısmında “İlk İsyan” ile “Demokratik Uluslarda Genç Kadınların Rolü ve Misyonu” başlıklı Kürtçe yazı yer alıyor.

Ayrıca Avrupa Gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) perspektif yazıları da bu sayıda yer alıyor. Aynı zamanda Pencewin’de şehit düşen Berxwedan Çiyager de arka kapakta yer alıyor.

Derginin yeni içeriği şöyle:

RÊBER APO
- Die Rolle und die Mission der jungen Frau in der Demokratischen Nation
- İsyana yekemîn

PERSPEKTİF
-  Çawa li hemberî komploya navneteweyî ya 9’ê Cotmehê de bi pengava Cenga Azadiye Serbixin ve rola ciwanan di dîrokê de berdewam bike da ku azadiya fîzîkî ya Rêber APO mutleq bibe.
- Ruhê têkoşînê bi taybetî li dijî zîhniyeta serdest a zılam divê îro çawa be? Rola wan di avakirina jiyana nû de çi ne?

JINÊN CIWAN (GENÇ KADIN)
-  Di dîrokê de cihê jinê di çand û exlaqê civakê de çi ye?
-   Erîşên şerê taybet li ser jinan

LÊGERÎNA AZADIYÊ (ÖZGÜRLÜK ARAYIŞI)
-Vor Sich Selbst Nicht Mehr Wegzulaufen Bedeutet Mit Der Gesellschaft Die Größten
Träume Zu Entwickeln

BÎRANÎN (ANMA)
- Şehit Hüseyin Çelebi
-Arhat Ba ‘’Kobra Ket!’’

DÎROK (TARİH)
– Kronolojiya PKK ê XVIII

NIRXANDIN (DEĞERLENDİRME)
- Duran Kalkan: Kurdistan’da Savaş ve Savunma

ÇALAKÎ (EYLEM)
Özgürlük Yolculuğu

PIRTÛKXANE (KÜTÜPHANE)
– Pirtûkên Ku Em Pêşniyar Dikin