Stockholm'de seminer: Kürtlerle dayanışma büyütülmeli

Stockholm'de 28 Mayıs seçimlerine dair düzenlenen seminerde, Kürtlerle dayanışmayı büyütme mesajı verildi.

Gazeteci Joakim Medin, Gazeteci-Yazar Kurdo Baksı ve İsveçli Siyasetçi Pierre Schori, ABF salonunda düzenlenen bir seminerle Türkiye-Kuzey Kurdistan'daki seçimleri ve İsveç'in NATO üyeliği önündeki Türkiye engelini değerlendirdi.

Türkiye tek parti devleti olma yolunda mı? Hem İsveç'teki hem de Kurdistan'daki Kürtlerin geleceği nasıl olacak? İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu ne olacak?

Joakim Medin, "Seçimleri takip etmek için 5 hafta boyunca Türkiye'de kaldım" diyerek, iktidar çevresindeki Kürt düşmanlığına dikkat çekti. "Muhalif gruplarda, oldukça fazla iyimserlik vardı. Diğer cephede ise tam milliyetçilik hakimdi, yani bütün anlaşma ve istekleri, eğer Kürtler iktidara gelirse hemen belediye başkanlarını hapse atma istemleri vardı" vurgusunda bulunan Medin, "Erdoğan'ın başkanlık sisteminde önemli bir role sahip olan ve giderek katılaşan bu otoriter tek adam yönetimini ortadan kaldırmalıyız" diye ekledi.

Kurdo Baksi de siyasi soykırım uygulamalarına dikkat çekerek, "Şu ana kadar 11 Kürt milletvekili cezaevinde. Türk medyası Kürtleri kriminalize etmeye devam ediyor. Kürtlerin şimdiye kadar şeytanlaştırıldığını veya avlandığını düşünüyorum. İşlerin zorlaştığı oldukça zor bir dönem" dedi.

NATO ve Kürtlerin geleceği hakkında konuşan Pierre Schori, Kürtlerle dayanışmayı büyütme mesajı verdi.

Schori, "Ne tuhaftır ki NATO meselesi ortaya çıktığından bu yana, İsveç'te eşi benzeri olmayan şiddetli bir yüzey dalgası yaşıyoruz, mafyalar her yerde cirit atıyor ve diğer yandan ise Kürtlerin kellesi pazarlık edilmektedir" dedi.