Strasbourg'da Kürt Halk Önderi için oturma eylemi başlıyor

KCDK-E, Strasbourg'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 4'er günlük dönüşümlü oturma eylemi başlayacağını açıkladı, eyleme katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Strasbourg'da başlayacak "Öcalan‘a Özgürlük Oturma Eylemi"ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Rêber Öcalan üzerindeki tecrit ve izolasyonun sorumluluğu Türk devleti ve AK-MHP faşizmi ile sınırlı değildir. İmralı tecrit sisteminden uluslararası güçler, CPT ve Avrupa Konseyi de bizzat sorumludur. Türkiye Avrupa Konseyi üyesi olması nedeniyle Türkiye üzerinde yaptırım yapma gücü olan Avrupa Konseyi önemli bir kurumdur" denildi.

'KURUMLARIN SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMESİ İÇİN...'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Avrupa Konseyi’ne bağlı olan CPT, Ağustos 2020'de yayımladığı 8. raporda İmralı sisteminin kabul edilemez bir işkence sistemi olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Rêber Öcalan hem Kürdistan’da çözümü geliştirecek bir kişi olması ve hem de Türkiye’deki demokrasiyi güçlendirecek temel aktördür. 21 yıldır İmralı’da tecrit altında tutulması ne insani ne ahlaki ne vicdani ve ne de uluslararası hukuka göre de kabul edilemez bir durumdur. Aynı zamanda Rêber Öcalan’ın Kürdistan ve bölgedeki savaşı ve çatışmaları durdurmak için özgür koşularda rolünü oynaması gerekiyor.
Rêber Apo’nun özgürlüğü için önemli rol oynayacak uluslararası kurumlar CPT, Avrupa konseyi ve AİHM'in sorumluluğunu yerine getirmesi için 12 Ekim’den itibaren Rêber Öcalan’a Özgürlük Oturma Eylemi başlayacaktır."

EYLEMİN AYRINTILARI

KCDK-E, eylemin ayrıntılarını da şöyle duyurdu:

"Rêber Öcalan’a Özgürlük Oturma Eylemi 4 günlük olacak ve dönüşümlü 30 kişilik gruplar biçiminde gerçekleştireceğiz. Eylemi Kürdistanlı, Türkiyeli ve Avrupalı siyasetçi, kurum temsilcisi, aydın, yazar, sanatçı, inanç temsilcileri, kadın ve gençlik kurumlarının temsilcileri sahiplenerek gerçekleştirecekler.

12-16 Ekim tarihleri arasında Kürdistanlı ve Türkiyeli kurum temsilcileri, siyasetçiler, inanç ve farklı kimlik temsilcileri,

19-23 Ekim tarihleri arasında kadın kurumlarının temsilcileri,

26-31 Ekim Tarihleri arasında farklı gençlik kurumlarının temsilcileri,

28-29-30 Ekim tarihleri arasında çeşitli ülkelerdeki enternasyonalist dostlar...

Strasbourg'da Avrupa Konseyi önünde Conseil de l'Europe, 1 avenue de l'Europe, 67000 Strasbourg adresinde yapılacak basın toplantısıyla Reber Öcalan’a Özgürlük Oturma Eylemi saat 12.00’de başlayacaktır.

KCDK-E olarak, Rêber Öcalan’ın özgürlüğü için yukarıdaki günlerde Kürdistanlı, Türkiyeli ve Avrupalı kurum temsilcileri, siyasetçi, kadın, gençlik temsilcileri, özgürlük, eşitlik ve kardeşlikten yana savaşa ve çatışmalara karşı olan herkesi Strasbourg`da yapacağımız eyleme katılmaya çağırıyoruz."