Strasbourg’daki Özgürlük Nöbeti’ni bu kez bir aile devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbet eylemini 582’nci haftası, 15 Ağustos Atılımı’nın 39’uncu yıl dönümüne denk gelirken, nöbeti Zürih’ten gelen bir aile çocukları ile birlikte devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” devam ediyor.

Kürtlerin Avrupa’daki en uzun soluklu eylemi olan Özgürlük Nöbeti’nin 582’nci haftası 15 Ağustos Atılımı’nın 39’uncu yıl dönümüne denk geldi.

Geçen hafta Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) yöneticileri nöbeti yürütmüştü. Nöbet eylemini yeni haftasında, İsviçre’nin Zürih kentinden gelen bir aile devraldı.

Anne, baba ve üç çocuklarından oluşan aile adına nöbet yerinde yapılan açıklamada, “15 Ağustos’a denk gelmesi anlamlıdır” denildi. Aile Kürt halkı ve dostlarını, mutlak tecrit altındaki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a sahip çıkmaya çağırdı. Abdullah Öcalan’dan yıldır hiçbir haber alınamıyor.