Strasbourg direnişçileri ile dayanışma ziyaretleri

Strasbourg’da 81 gündür açlık grevinde olan eylemcilerle dayanışmak amacıyla ziyaretler devam ediyor.

Strasbourg’da 17 Aralık tarihinde 14 kişilik grubun sürdürdüğü açlık grevi eylemi 81’inci gününde devam ederken, son olarak İsviçre Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu, ziyarette bulundu.

Platform, Avrupa’da bulunan Türkiyeli sol gruplar, Kürt kurumları ve Süryanilerin aralarında olduğu 20 organizasyondan oluşuyor.

Eylemcileri ziyaret edenler arasındaki platform sözcüsü Cengiz Kılıç haklı ve meşru açlık grevi eylemine destek ve dayanışmada bulunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kılıç, açlık grevindeki eylemcilerin artık kritik bir sürece girdiklerini bildiklerini dile getirerek, bu eylemlerin büyük bir direnişi örgütlediğini ve buna çok büyük anlamlar verdiklerini kaydetti.

Kendilerinin de bu mücadele ve direnişin parçası olduğunun altını çizen Cengiz Kılıç, kurdukları platformla bu direnişi büyütmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kılıç, şu ana kadar aslında eylemcilerin sesi olma noktasında eksik kaldıklarını belirterek, bugünden itibaren daha fazla duyarlılık yaratmak için sürekli eylemsellik halinde olacaklarını belirtti.

Kılıç Kürt Halk Önderi üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin demokrasi ve özgürlükten yana olan her kesime uygulanan bir tecrit olduğunu belirten Cengiz Kılıç, faşizmin yıkılması ve tecridin kırılmasının, demokrasi mücadelesinin de önünü açacağını ifade etti.

Kılıç, bu direnişle kazanılacağına inandıklarını belirterek, herkesin geç kalmadan ayağa kalkması çağrısını yeniledi.

Eylemciler adına söz alana KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, tecridin birlikte yaşamak isteyen tüm kesimlere uygulandığını belirterek, direnişleriyle bu tecridi kırmayı amaçladıklarını ve dolayısıyla demokrasiyi yeniden inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. Koç, direniş etrafında oluşan bu dayanışmaları önemsediklerini vurgulayarak, birlikte mücadele etmenin ise tarihi bir zorunluluk olduğunu söyledi.