Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için her yerde eylem

Kurdistanlılar ve dostları, Avrupa kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve PKK yasağına karşı alanlara çıktı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde TJK-F ve TCŞ öncülüğünde Strasbourg Garı önünde bir araya gelen Ķürtler ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.


Strasbourg Kürt halkının dostları grubundan Sylvie Tourne’nin okuduğu basın metninde, tecridin insanlığa karşı işlenen suç olduğunun altı çizildi.

Açıklamada uluslararası sessizlik de kınanarak uluslararası kurumların görevlerini yerine getirmesi çağrısı yinelendi.

TJK-F aktivistlerinden Helena Dersim ise çözümün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlükçü, ekolojik, eşitlik ve özgürlüğe dayanan paradigması olduğuna dikkat çekti.

Helena Dersim, "Önderliğimiz özgürleşinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

TEV-ÇAND sanatçılarından Sidar Amed ise “Bizim tek hedefimiz önderliğimizin özgürlüğünü sağlamaktır” diyerek Kürt halkının kararlı mücadelesine vurgu yaptı.


VİYANA


Avusturya’nın başkenti Viyana'da Almanya'daki PKK yasağına karşı miting düzenlendi. Kurdistan halkı ve dostlarının katıldığı eylem Almanya Büyükelçiliği'nin önünde  saat 13:00'de gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde, "PKK yasağı kaldırılsın" sloganıyla atılarak, Alman devleti protesto edildi.  "PKK yasağı kalksın"  pankartı da taşındı.

Avesta Kadın Meclisi Üyesi Nurcan Güleryüz, KCDK-E'nin bildirisini okudu.Nurcan Güleryüz, “Amaç bu büyük dayanışma hareketini kriminalize etmektir” dedi.

Eylem, "Biji Serok APO" "Be serok jiyan nabe" ve "Jin Jiyan Azadî" sloganları sona erdi. 


KOPENHAG


Danimarka Kopenhag'da Alman Konsolosluğu önünde PKK yasağı protesto edildi.

Eylemdeki konuşmalarda, PKK"nin bir insanlık, özgürlük ve demokrasi hareketi olduğu, Alman devletinin PKK'yi yasaklayarak Türk devletinin soykırım suçuna ortak olduĝu belirtildi.

Eylemde, Almanya'nın rehin tuttuğu Kürt siyasetçileri derhal serbest bırakması çağrısı da yapıldı.


LOZAN

'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi kapsamında İsviçre'nin Lozan kentinde bir eylem gerçekleştirildi.

Lozan şehrinde bulunan tarihi Notre Dame Katedrali'nin tepesinde 17 metre uzunluğundaki 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' yazılı pankart yarım saat boyunca sarkıtıldı.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesinde yer alan Kürt Gençlik Hareketi TCŞ ve TekoJin aktivistleri tarafından yapılan açıklamada, "Hamle ile sonuç alana kadar alanlarda olacağız" denildi.