Sydney'de 'Öcalan'a Özgürlük Günü' selamlandı

Sydney'de Kürtler ve dostları, 9 Ekim Komplosu'nu protesto etti, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü istedi.

Avustralya'nın Sydney kentinde, DKTM öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplo protesto edildi, 'Öcalan'a Özgürlük Günü' selamlandı.
Town Hall Meydanı'nda düzenlenen eyleme Kürdistanlıların yanı sıra siyasetçiler, din adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

'DEMOKRASİ İSTEYEN ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTEMELİ'

Yeşiller Partisi'nden eski senatör Lee Rhiannon, "Bu komplo Öcalan şahsında Kürt halkına yöneliktir ama Kürt halkı liderine sahip çıkarak komployu boşa çıkardı" vurgusunda bulundu.
Rhiannon, "Demokrasiden yana olan herkes Öcalan'ın özgürlüğü için dayanışma içinde olmalı ve mücadele etmeli. Nelson Mandela bir örnektir. Avustralya hükümetine çağrıda bulunuyoruz; Öcalan'ın özgürlüğü için rolünüzü oynayın" dedi.
Din adamı Bill Crews de "Öcalan'ın en kısa zamanda özgür olması için duacı olacağız" dedi.

'KADIN HAREKETİNE YAKLAŞIMI MORAL KAYNAĞIMIZ'

Sudan Demokrasi ve Kadın Sözcüsü Maysoon Elnigoumi, "Sudanlı kadınlar olarak faşizmin ne olduğunu iyi biliyoruz. Beşir ve Erdoğan çok yakınlardı; diktatörler her zaman birbirini bulur" dedi.
Elnigoumi, Öcalan'ın kadın hareketine yaklaşımının kendilerine büyük moral kaynağı olduğunu söyleyerek, Öcalan'ın özgürlüğünü istedi.
Sosyalist İttifak ve Avustralya Global da komployu kınadı, barış ve kardeşliğin önünü Öcalan'ın açabileceğini söyledi.
Avustralya Kurdish Lobi adına Alışon Bakley de "Sayın Öcalan'ı Ortadoğu'da barışın mimarı olarak görüyoruz" vurgusunda bulundu.
Tertip Komitesi adına yapılan konuşmada ise işgal ve tecride karşı dayanışmayı büyütme mesajı verildi.
Eylemde çocuklar da Abdullah Öcalan için şarkı söyledi, şiirler okudu ve folklör gösterisi sundu.