Sydney'de Paris'teki katliam protesto edildi

Sydney'deki Kurdistanlılar ve Avustralyalılar, Paris'teki katliamı protesto etti.

Kurdistanlılar ve Avustralyalılar, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Kürt Kültür Merkezi’ndeki katliamı protesto etti.

 Town Hall Meydanı'ndaki eylemde Tertip Komitesi adına yapılan açıklamada, Kürt ulusuna yönelik saldırı ve katliamların yalnızca 4 parça Kurdistan’da değil Avrupa’nın göbeğinde de yapıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Fransız devlet yetkilileri katliama ilişkin açıklamalarında ısrarla bu katliamı bir terör eylemi olarak tanımlamaktan kaçmakta ve adli bir vaka seviyesine indirmek istemekteler. Fransa devleti Sakine Cansız ve yoldaşlarına yönelik katliamın üzerini örterken bu katliamı da aynı şekilde yapmak istemektedir. Bir Fransız faşistin doğrudan Paris’te Kürtlerin bilinen bir Kültür Merkezini hedef alması doğallığında saldırı ile Türk devleti arasında bir bağ kurulmasına da neden olmaktadır. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in anmasının hazırlıklarına ilişkin yapılacak toplantı saatinde bu saldırının gerçekleşmesi ise olayın bir tesadüf olmadığının kanıtıdır. Katilin cezaevi sürecinde DAİŞ sempatizanları vasıtasıyla Türk devleti ile bağ kurmuş olabileceği olasılığı üzerine durulmaktadır" denildi.

"Bu bir terör saldırısıdır ve adresi faşist AKP-MHP devleti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dır" denilen açıklamada, "Kürt halkı bu katliamların hesabını soracak" mesajı verildi.

DKTF, Avustralya hükümetini katliamın açığa çıkarılması için Fransa devletine baskı uygulamaya çağırdı.