Sydney'de tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit, Avustralya’nın Syndey kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde yapılan eyleme Kürtler ve dostları katıldı.

Town Hall meydanında yapılan eylemde ortanizatörler adına yapılan açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecridin asla kabul edilmeyeceği vurgulanarak, özgürlüğü talep edildi.

Tertip Komitesi, İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) son ziyareti ardından artan endişelere dikkat çekilerek, “24 yıldır önderliğimizin fiziki esareti vardır ve bununla beraber 21 aydır hiçbir şekilde avukatlar veya aile ile bir görüşme sağlanmamaktadır. Bizler tecridi kabul etmiyor ve sürekli mücadele edeceğiz” dedi.

Eyleme katılan Green Left Weekly gazetesinin yazarı Peter Boyle,  Avustralya hükümetine çağrıda bulunarak, tecridin son bulması için Türk hükümetine baskı yapmasını istedi.

Boyle, “Sayın Öcalan Ortadoğu halklarının kalıcı bir barışa kavuşması için büyük rol alabilir ve bu güce sahiptir” dedi.

Boyle, “Avustralya Başbakanı Sayın Anthony Albanese’nin Nelson Mandela’nın özgürlüğüne kavuşması için nasıl çalışmalar yaptığını iyi biliyoruz. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için de bu rolünü oynamalı” çağrısında bulundu.

Eylem Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlarla sona erdi.