Taylan Kahraman Düsseldorf’ta anıldı

Uluslararası Komplo’yu protesto etmek için bedenini ateşe vererek şehit düşen Taylan Kahraman, ailesi ve yoldaşları tarafından eylemini yaptığı yerde anıldı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’yu protesto etmek için 1 Aralık 1998'de bedenini ateşe veren Taylan Kahraman, bedenini ateşe verdiği yerde anıldı.

Taylan Kahraman’ın ailesi, yoldaşları ile çok sayıda Kurdistanlı’nın katıldığı anmada, Taylan’ın annesi Şenge Kahraman, Şehit Aileleri Derneği KOMAW adına şehit babası Cemil Gültekin ve Kürt Kadın Hareketi adına Jinda Deniz birer konuşma yaptı.

Şehit Taylan Kahraman’ın yaşamı ve mücadeleye olan bağlılığının dile getirildiği konuşmalarda, bu süreçte Taylan’ın eyleminin anlamını ve vermek istediği mesajın daha doğru okunması gerektiği, özellikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin daha üst boyuta taşındığı; bu anlamda şehit Taylan’ı sahiplenmenin Abdullah Öcalan’ı sahiplenmekten geçtiği vurgulandı.

Anmada  “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atılarak, Taylan Kahraman’ın eylemini yaptığı noktaya çiçekler bırakılarak, mumlar yakıldı.