TCŞ’den Viyana’da sivil itaatsizlik eylemi

Viyana’da gençler, Dêrik’te katledilen 29 kişiyi andıktan sonra işlek bir caddede düzenledikleri sivil itaatsizlik eylemiyle soykırımcı Türk devletinin cumhurbaşkanı ile işbirliği temelinde görüşen Nehammer’i kınadı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Devrimci Gençlik Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ), Türk devletinin Dêrik’e düzenlediği saldırıda şehit düşen 29 Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri üyesini anmak amacıyla mumlar yaktı.

Anma ardından Viyana’nın en ünlü ve kalabalık caddesi olan  Stephansplatz’dan Schwedenplatz’a kadar “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganları ile yürüyerek dikkat çekti. Schwedenplatz’da Donau nehri üzerindeki köprüden YPJ bayrağını sarkıtan gençler, “Şehîd namirin“ sloganı atarak renkli dumanlar çıkardı.

Kürt halkının dostlarının küresel çapta başlattığı “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm“ hamlesini selamlayan gençler, Türk devletinin imha saldırılarını protesto etti.

Eylemciler, yaptıkları açıklama ile de soykırımcı Türk devletinin cumhurbaşkanı ile işbirliği temelinde görüşen Nehammer’i kınadı.