TCŞ-Fransa, birinci konferansını gerçekleştirdi

Devrimci Gençler Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ) Fransa örgütü, birinci konferansını gerçekleştirdi.

TCŞ Fransa örgütünün konferansı, “Ji Bo Azadîya Rêber APO, Bi Hev Re Serhildan” (Önder APO’nun Özgürlüğü İçin Birlikte Serhildan) şiarıyla Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve-Saint-Georges banliyösünde gerçekleşti.

Marsilya, Draguignan, Bordeaux, Toulouse ve Paris’e bağlı birçok banliyöden delegelerin katılım sağladığı konferans salonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile özgürlük mücadelesinde şehit düşen savaşçıların posterleri yer aldı. Salon ayrıca TCŞ, PKK ve KCK bayrakları ile donatıldı.

Şehitler anısında durulan saygı duruşu ile başlayan konferansın açılış konuşmasını bir TCŞ aktivisti yaptı.

Divan seçimi ile devam eden konferansta siyasal süreç değerlendirmeleri, kapitalizmin gençliğe yönelimi ve gençliğe bu saldırılara karşı düşen rol ve misyon üzerine tartışmalar yürütüldü.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu’nun, özellikle Avrupa’da yaşayan gençliğe dair değerlendirmelerinin yer aldığı bir görüntülü mesajı izlendi.

Gün içerisinde yürütülen tartışmalar ardından Fransa genelini kapsayacak bir meclis kurma iradesi açığa çıktı. Gençlik mücadelesini daha örgütlü ve güçlü yürütme hedefiyle 21 kişilik meclis ve meclisin eş sözcüleri seçildi.

Koronavirüsü salgını nedeniyle sınırlı sayıda bir katılım ile düzenlenen konferans, “Bijî Serok Apo”, “Jin, Jiyan, Azadî” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganlarıyla sona ererken, konferans sonrası gençlik şöleni düzenlendi.