TCŞ kongreye çağırdı: Direnişi büyütelim

Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) “Xwe Rexistin Bike, Rêber APO Azad Bike” şiarıyla 9 Aralık’ta Fransa’nın başkenti Paris’te 3. Kongresini gerçekleştiriyor.

Avrupa da yaşayan Kurdistanlı gençlerin çatı örgütlenmesi Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), bütün gençlere 9 Aralık’ta Paris’te gerçekleşecek 3. Kongeye güçlü bir şekilde katılım yapma çağrısında bulundu.

Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) “Xwe Rexistin Bike, Rêber APO Azad Bike” (Kendini Örgütle, Önder APO’yu Özgürleştir) şiarıyla 3’üncü Kongresini gerçekleştiriyor.

 TCŞ tarafından yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere, 3’üncü Dünya Savaşının Kurdistan başta olmak üzere Kafkasya ve Ortadoğu’da gittikçe tırmandığı, vahşi kapitalizmin derin ve aşılmaz bir tıkanmışlık yaşadığı, endüstriyel-toplumsal yozlaşmanın derinleştiği, buna karşın Hareketimizin öncülüğünde Rojava’da büyüyerek süren devrim, Ortadoğu’yu kasıp kavuran Jin, Jiyan, Azadî eylemlerinin ışığında büyüyen heyecanımız ile üçüncü dönem kongremize doğru gidiyoruz" denildi.

'DİRENİŞE ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"AKP-MHP faşist rejimi Kürdü soykırımdan geçirme, Kurdistan’ı işgal ve talan etme politikalarını alçakça ve en ahlaksız bir şekilde sürdürmek istediği, 24 yılını geride bırakan Önderliğimize yönelik fiziki esaretin 33 aylık bir tecritle ağırlaştırılmasının öfkesi ile örgütleniyor, Önderliğin özgürlüğü ve Kurdistan’ın kurtuluşu inadı ile kongremizin hazırlıklarını sürdürüyoruz. Önderliğimize uygulanan benzeri olmayan işkence, özgürlük gerillasına yönelik imha saldırıları, Kürt halkının seçilmişlerine, tüm Kurdistan yurtseverlerine, Kürtlerin toplumsal değerlerine, en yüce değerlerimiz olan şehitlerimiz ve şehitliklere yönelik alçakça saldırılar zaferi getirecek olan örgütlü öfkenin ana sebeplerindendir. İktidarların yeni sömürge alanları arayışları, karşılarında gençliğin çelikten sağlam, kılıçtan keskin, sarsılmaz iradeleriyle başlattıkları direniş ile karşılaştı. Herkes çok iyi bilmeli ki Bakur’da AKP-MHP’nin temsil ettiği ırkçı faşizmin tek hayali; soykırıma uğratılmış, geriye tek bir hayali, tek bir direnen ferdi ve hatırlanabilecek tek bir değeri bile kalmamış bir Kürt ve Kurdistan gerçekliğidir. Avrupa’da ise kapitalist hegemonyanın temsilci uşakları burada yükselen devrimci tutuma karşı topyekün bir saldırı halindedir. Bu durum sadece Avrupa ve Ortadoğu ile elbette örneklendirilemez. Bütün dünyada önderliksiz hareketler ne yazık ki kapitalist hegemon devletlerin sindirme operasyonlarına maruz kalmaktadır. Ancak bizler Demokratik Modernite’nin ışığında bütün dünyada yükselen antifaşist, devrimci, demokratik direniş hareketlerine öncülük etme ve bütün güçleri bir çatı altında birleştirme iddiasındayız. 3’üncü kongreye böylesi büyük bir iddia ile giderken var olan örgütlülüğümüzü çoğaltacak ve bu örgütlü güç ile Önderliğimizi özgürleştirecek, Demokratik Modernite ile dünyanın gidişatını değiştirmeye liderlik yapma iddiamızı büyüteceğiz.

 Çağrımız, büyüyen devrim ateşimizin etrafında Avrupa’da yaşayan Kurdistan gençliği başta olmak üzere Önderliğimizin paradigmasına inanmış bütün kesimlerin zafer halaylarına durması, kendini örgütlemesi, direnişi yükseltmesi, Önderliği özgürleştirip topyekûn sömürgecilik ve talanı bitirmeyi isteyen her kesimedir. Bu çerçevede 9 Aralık’ta Fransa’nın başkenti Paris’te 3’üncü TCŞ kongresinde zafer sözümüzü yenilemeye, iradeyi çelikleştirmeye davet ediyoruz."