Hamburg'da futbol maçı sırasında eylem

Kürdistanlı gençler, kimyasal silah saldırılarına dikkat çekmek için Almanya’da düzenlenen bir futbol maçında protesto gösterisi düzenledi.

Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) ve Kürdistanlı Kadın Öğrenciler (JXK) üyeleri, Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirilen FC St. Pauli ve Holstein Kiel arasında oynanan futbol maçında, Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını protesto etti.

Gençler futbol sahasının tribünlerinden "Jin, jiyan, azadi", “Kürdistan’da kimyasal silah kullanımını durdurun” ve “#NOFLYZONE4ROJAVA” yazılı büyük poster ve pankartlar açtı. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK bayrakları da açıldı.

Rojhilat’ta direnen halkla dayanışma içinde olduklarını ifade eden gençler, kadınların kurtuluşu için verilen mücadelenin gerilla mücadelesine dayandığına dikkat çekti.

'HERKESİN GÖREVİ'

Eylem sırasında gençler, insan hakları ihlallerine dikkat çekmenin her özgürlükçü ve demokrat insanın görevi olduğunu ifade ederek, kitle iletişim araçlarının sessizliğine karşı Kürt gençlerinin görevlerini bildiklerini ve vahşete dikkat çektiklerini belirtti.

Gençler, “Hatırlamak harekete geçmektir, direnmek yaşamaktır. Werin Cenga Azadiyê" mesajını da verdi.