TCŞ ve TekoJIN’den tecride karşı seferberlik çağrısı

Avrupa gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridine karşı seferberlik çağrısında bulundu.

Avrupa devrimci gençlik hareketleri TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer) koordinasyonları, yazılı bir açıklama ile İmralı tecridine karşı seferberliğe çağırdı.

'DİRENİŞİ HER ALANDA BÜYÜTMELİYİZ'

Gençlerin açıklaması şöyle:

"Önder APO’ya karşı yürütülen tecrit 26. ayını geride bıraktı. Soykırımcı Türk devleti ve jandarmalığını yaptığı emperyalist güçler, hareketimizin tasfiyesi ve halkımızın kazanımlarını yok etmek için Önder APO şahsında Kurdistan halkını ve coğrafyasını komployla tasfiye etmek ve imha etmek istedi. Bu kirli politikayı Kurdistan gençliği öncülüğünde gelişen 'Güneşimizi Karartamazsınız' eylemsellikleri temelinde bedenlerini ateş topuna çevirmeyle, halkımızın ve Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın her alanda komployu boşa çıkartmayı bilmiştir. Faşist şef Erdoğan, bütün imkanları seferber ederek diktatörlüğünü sürdürmek istese de Önder APO felsefesinin filizlendiği Kurdistan ve Türkiye’de gençliğimizin öncülüğünde halkımız buna geçit vermemekte ve bu diktatörlüğün yıkılmasında öncü rol oynamaktadır. Bu ağır yenilgiyi hazmedemeyen faşist şef çareyi Önderliğimiz üzerinde tecridi ağırlaştırmakta ve Kurdistan’a kalıcı olarak yerleşmekte aradı. Hem Özgürlük Gerillası hem de Önderliğimiz tek bir geri adım atmadı, halkımızın da sahiplenmesi ile müthiş bir direniş başladı ve artarak devam etmektedir. Bu temelde soykırımcı Türk devleti bu direnişi kırma adına özel savaş politikalarına başvurmuş ve saray oyunlarıyla kazanabileceğini zannetmiştir. Kurdistan gençliği ve yurtsever halkımız bu özel savaş politikasına karşı duyarlı olmalı ve direnişi her alanda büyütmelidir.

 'HALKLAR GENÇLİĞİN ÖNCÜLÜĞÜNDE KAZANACAK'

Bugün başkaldırıp, tecridi kırmak, faşizmi yıkmak ve Kurdistan’ı özgürleştirmek için tek yol direnmektir, alanlarda olmaktır. Elbette yaratılan bu tecrit yalnızca işgalci devletin tekelinde değildir. İçinde bulunduğumuz süreçte de işgalci ve soykırımcı Türk devleti Kürdün tamamen imhası, Özgürlük Hareketimizin tasfiyesi için emperyalist güçlerle iş birliği yaparak tekrar saldırmak istemektedir. Daha önceki tüm denemelerinde başarısız olan ve hareketimiz karşısında büyük bir kırılma yaşayan soykırımcı Türk devleti bu kez tüm gücüyle kendisi için 'varlık ve yokluk' olarak tanımladığı işgal saldırılarını ve tecridi derinleştirmektedir. Bu saldırılar işgalciler ve işbirlikçilerin denetiminde gerçekleşiyorsa, direnişte iş birliği olan bütün her yerde yükselmelidir.

 'KURDİSTAN GENÇLİĞİNİ TECRİDİ KIRMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika, Hollanda, Avusturya, İngiltere başta olmak üzere Kurdistan gençliğini Türk devletinin saldırılarına ve özel savaş politikalarına karşı kesintisiz bir biçimde alanlarda olmaya ve Önderliğimiz etrafında ateşten bir çember olmaya çağırıyoruz.

İnsanlıktan anlamayan, hiçbir hak hukuk tanımayan bir düşman gerçekliği ile karşı karşıyayız. Kurdistan halkına reva görülen katliamları, işgali yerle bir etmek için katliam ve soykırımdan başka bir şey düşünmeyen faşist, sömürgeci düşmanı tarihi yenilgiye uğratmak için Kurdistan yurtsever gençliğini tecridi kırmak, varlığımızı korumak, özgürlüğümüzü sağlamak için serhildanları büyütmeye ve süresiz eyleme çağırıyoruz. Katliamda, tecritte ve işgalde yeminli Kürt düşmanı olan AKP-MHP diktatörlüğüne karşı gün işgalciler ve işbirlikçilerine karşı süresiz ve sınırsız direnme günüdür. Tecrit kırılacak, bu dikta rejim gidecek, halklar gençliğin öncülüğünde kazanacaktır!"