TCŞ ve TekoJIN gençleri alanlara akmaya çağırdı

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN Koordinasyonu’ndan işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı gençleri alanlara akmaya çağırdı.

İşgalci Türk devletinin cumartesiyi pazara bağlayan gece Rojava ve Güney Kürdistan’a yönelik hava saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan TCŞ ve TekoJIN Koordinasyonları, savaşın “artık dönülmez bir noktada” olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Soykırımcı faşist TC devleti, Kürt halkını soykırımdan geçirmek için yüzyılı aşkın bir süredir en kirli yöntemlerle aralıksız bir biçimde saldırı halindedir. Kürdistan coğrafyasını parça parça istila etmek istemekte, en küçük bir özgürlük istemini hunharca katliamlarla bastırmaya çalışmaktadır. Kendi metropollerinde bombalar patlatan barbar devlet, bunu bahane ederek binlerce Kürdün kanı ve destansı mücadeleleri ile kurulmuş Rojava’ya saldırmakta, kimyasal silahlar ile sonuç alamadığı Kürdistan dağlarını bombalamaktadır. Ancak işgalciler bilmeli ki ne bombardımanları sonuç alacak ne de kirli hamasetleri. Çember daraldı ve savaş artık dönülmez bir noktada kendi yenilgileri ile sonuçlanacak” denildi.

Her iki gençlik hareketi devamla şunları ifade etti: “TC faşist devleti, Kürdistan Özgürlük Devrimi’nin garantisi olan PKK’yi tasfiye ederek, Kürdü soykırımdan geçirmek istemektedir. Kürdün ve Kürdistan’ın her şeyine düşman olan TC, Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya dönük işgal girişimlerinde sonuçsuz ve başarısız olacaktır. TC faşistleri Metina, Avaşîn ve Zap’ta darbe vurma hayali kurarken Kürdistan’ın her yerinden Avrupa’ya kadar her alanda en büyük darbeyi yiyecektir. Avrupa ve Kürdistan’da bulunan yurtsever ve devrimci gençliğinin öfkesi ve mücadelesi ile gelişen intikam hırsından nasibini alacaktır. Her Kürt genci bilmeli ki artık dönüş yok; ne olacaksa bugün, şimdi olacaktır. İşgalciler bilmeli ki her Kürt genci Saralaşarak, Rukenleşerek yaşamı onlara cehenneme çevirecektir. Gün durmak, beklemek, izlemek günü değildir. Gün Zagroslaşmak, düşmana kan kusturmak ve özgürlüğü elde etme günüdür.

Kürdistanlı gençler;

Kin ve öfkenizi kuşanın, irade ve azminizi bileyin, zafer ve fedai ruhunuza dönün. Alanlara akın, yaşamı durdurun, Kürdistan’ı özgürleştirin. Daha sonra değil şimdi!”