Tecride karşı AP önünde eylem

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) çağrısı üzerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu önünde bir eylem gerçekleştirildi.

TJK-E, Kürt Halk Önderi’ne uygulanan mutlak tecrit karşısında Avrupa kurumlarına sorumluluklarına hatırlatmak amacıyla AP önünde eyleme çağırmıştı.

AP önündeki Luxembourg Meydanı’da bir araya gelen Kürtler ve dostları başta Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) olmak üzere Avrupa kurumlarının sessizliğini protesto etti.

Eylemde “Kürt kadınları liderleri Abdullah Öcalan için eylemde”, “Abdullah Öcalan’a özgürlük zamanı” ve “İmralı sistemini kıralım, Abdullah Öcalan ile özgür yaşayalım” yazılı pankartlar açıldı.

Sık sık Kürt Halk Önderinin özgürlüğünü isteyen sloganlar ile “Hepimiz PKK’liyiz” şeklinde sloganlar atıldı.

PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının yer aldığı flamanların taşındığı eylemde bir konuşma yapan TJK-E sözcüsü Ayten Kaplan, Avrupa Parlamentosu’nun sessizliği ve eylemsizliğine tepki gösterdi.

CPT’nin açıklama yapması için alanlarda olacaklarını belirten Kaplan, “Önderlik bizim varlık gerekçemizdir. Birlikte kazanacağız” dedi.

Eylemde okunan bir bildiride de Abdullah Öcalan’ın avukatları ve ailesi ile görüştürülmediğine ve mutlak tecride tabi tutulduğuna dikkat çekildi.