Tecride karşı Marsilya’da oturma eylemi

Marsilya’da yaşayan Kurdistanlılar, tecridi AP Temsilciliği önünde düzenledikleri oturma eylemi ile protesto ederken, 22 Temmuz günü Lozan’da yapılacak yürüyüş için Marsilya’da otobüslerin ayın 21’inde saat 23.00’te kalkacağını duyurdu.

Fransa’nın Marsilya şehrinde Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğünü haykırmak amacıyla Avrupa Parlamentosu (AP) Temsilciliği önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.
Saat 19.00’da başlayan eylemde “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Kurdistandaki faşist saldırıları durdurun” yazılı pankartlar ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu dövisler taşındı.

Eylemde, “İki yılı aşkın bir süreden beri Önder Apo ve diğer tutsaklardan haber alamıyoruz, Bu hukuksuzluğu Kürt halkı olarak kabul etmiyoruz. Derhal ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi için adımlar atılmalıdır” mesajı verildi.

Burada Marsilya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Enes Karlıova bir konuşma yaptı. Kürt halkına çağrıda bulunan Karlıova; “Bizler ayağa kalkmadıkça Önder Apo üzerindeki tecrit devam edecektir. Önder Apo’nun etrafında kenetlenmeli, alanlara akmalıyız” dedi.

Kürt halkına yönelik soykırım kararının verildiği Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü dolayısı ile 22 Temmuz günü İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleştirilecek kitlesel yürüyüş için de çağrıda bulunan Enes Karlıova, “Ayın 22’sinde Lozan’da binler toplanmalı, Kurdistan ve Önder Apo’ya layık olmalı, sahiplenmeliyiz” diye konuştu ve yürüyüş için otobüslerin ayın 21’inde saat 23.00 de kalkış yapacağını duyurdu.

Oturma eylemi, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atılması ardından sonlandırıldı.