TEKO-JIN ve TCŞ’den Strasbourg eylemine çağrı

Jinên Ciwan ên Têkoşer ve Tevgera Ciwanên Şoreşger, Strasbourg’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan oturma eylemine çağırdı.

Avrupa gençlik örgütleri TEKO-JIN ve TCŞ, tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri 26-28 Ekim tarihleri arasında “Rêber Apo’nun Özgürlüğü İçin, Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla Strasbourg’da yapılan oturma eylemine çağırdı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"İçinden geçtiğimiz devrim sürecinde, Türk devletinin demokrasi güçleri, Ortadoğu halkları ve özellikle de Kürt halkına karşı saldırıları artmaktadır. Amaçları, ahlaki-politik toplumu, kültürü, kimlik ve Kürdistan tarihini yok etmektir. Bu saldırılara sebep de Kürdistan toplumunun, gençlik ve kadınlar öncülüğünde alternatif ve özgür yaşam ütopyasını yaratıyor olmalarıdır. Kapitalist ve emperyalist güçler, gözlerine batan bir diken gibi gördükleri ve Rêber Apo'nun Rojava'da ve birçok yerde yaşam bulan toplum paradigmasını kendisine büyük bir tehdit olarak görüyor. Artık dünyanın hemen yerinde herkes demokratik konfederalizmi bir alternatif olarak görüyor.

'TECRİT VE İŞGALE KARŞI DİRENİŞİ BÜYÜTÜYORUZ'

Eylemimiz, 'Zaman, Rêber Apo’nun Özgürlüğünün Zamanıdır' hamlesi ve gençliğin, 'Bi Hev Re Serhildan' hamlesi kapsamında, antifaşist gençlerle birlikte Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak şiarıyla düzenleniyor. Rêber Apo, 20 yılı aşkın bir süredir insan haklarına aykırı bir şekilde tecrit altında İmralı’da tutuluyor.

Bu hamle ile İmralı tecridine karşı direnişi, başta Türkiye’de olmak üzere küresel faşizmi ve Kürdistan ve Kuzey Suriye’nin işgaline karşı direnişi büyüteceğiz.

Önder Apo, savaşı sonlandıracak olan ve tüm Kürdistan, bölge ve dünya için geliştirdiği toplum paradigmasını ilerletmek için özgür koşullarda rolünü oynayabilmelidir.

Gençliğin antifaşist direnişi, İmralı tecridini ve aynı zamanda Kürdistan’daki işgali kıracak. Birlikte faşizmi yıkacak ve tüm dünyada Rêber Apo’nun özgür yaşam paradigmasını sağlamak için kesintisiz bir şekilde mücadele edeceğiz."

Açıklamada, eylemin adresi de şöyle verildi: "Conseil de l'Europe, 1 avenue de l'Europe, 67000 Strasbourg."