GÖRÜNTÜLÜ

TEV-ÇAND Fransa'dan çağrı: 20 Temmuz'da eyleme!

Fransa'daki TEV-ÇAND üyeleri, tecride ve işgale karşı 20 Temmuz Cumartesi Fransa'nın birçok merkezinde düzenlenecek miting ve yürüyüşlere çağırdı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Ahmet Kaya Kürt Merkezi'nde bir araya gelen TEV-ÇAND Fransa üyesi sanatçılar, tecrit ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın aile, avukat görüşmeleri için yapılmak istenen pazarlıklara ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Önder APO üzerindeki ahlaksızca yaklaşımları tümden reddediyoruz. Bilindiği üzere Kürt Halk Önderi üzerinde uzun bir süredir derinleştirilmiş tecrit politikaları uygulanmaktadır. Hepimizin bildiği gibi Kürt sorununun temel çözümü İmralı'dan geçer. Tecridin kaldırılması gerekirken, tecrit gittikçe derinleştirilmekte. Rêber APO şahsında Kürt halkının özgürlük mücadelesi pazarlık konusu yapılmaya çalışılmaktadır. Bu çok ahlaksızca ve hukuksuzcadır. Kürt sanatçılar olarak 1999'dan beri pratiğe konulmak istenen uluslararası komployu ve tecridi asla kabul etmeyeceğiz. Tecritle bağlantılı olarak Başûr işgaline ve KDP ihanetine karşı tüm sanatçı, aydın ve halkımızı kesintisiz mücadeleye çağırıyoruz."

TEV-ÇAND sanatçıları 20 Temmuz Cumartesi günü Fransa'nın birçok merkezinde düzenlenecek miting ve yürüyüşlere katılım çağrısı yaptı.