TJK-E, tecride karşı 14 Aralık’ta AP önünde eyleme çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Avrupa kurumlarına sorumluluklarına hatırlatmak için 14 Aralık’ta Brüksel’de yapılacak eyleme katılmaya çağırdı.

TJK-E yaptığı yazılı açıklamada, tecride karşı 14 Aralık günü saat 13.00’te Avrupa Parlamentosu önündeki Luxembourg Meydanı’nda eyleme çağırdı.

TJK-E, “Ağır tecrit koşulları ve keyfi uygulamalarla ne ailesine ne de avukatlarına görüş izni verilmeyen Kürt Halk Önderi Önder Apo’ya karşı yürütülen bu hukuksuzluklar hepimizin de bildiği gibi çökertmek, yalnızlaştırmak ve teslim alarak Kürtlerin Özgürlük mücadelesini bitirmeye çalışmanın bir planıdır. AKP ve koalisyon ortağı faşist MHP’nin içerde ve dışarda sıkıştığı bir dönemde bir kez daha Kürtleri hedef tahtasına koyarak bütün değerlerine savaş açmaktadır” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Anayasasının temel insani hak ve özgürlüklerinin hiçe sayıldığı, Kürt halkına karşı yürütülen soykırım ve saldırı politikalarının arttığı böyle bir süreçte avukatlardan gelen açıklama kaygı verici olup CPT'nin misyon ve vizyonunu sorgulaması gerektiren bir durumu açığa çıkarmıştır. İşkencenin, insanlık dışı muamelenin önlenmesi ve bu durumun ortadan kaldırılmasının takipçiliğini yapması gereken bir kurumun yaşananlar karşısında sessiz kalması kabul edilemez.

CPT, Avrupa Konseyi gibi tüm uluslararası kuruluşlara sorumluluklarını hatırlatmalı ve tarihin bize yüklediği misyona sahip çıkmalıyız.  Bu nedenle 14 Aralık'ta Kürt kadınları başta olmak üzere, Kürt halkı ve dostlarının katılımıyla tecride karşı seferberlik ruhu ile alanlara çıkıyoruz. Sizler de gerçekleştirmek istediğimiz bu yürüyüşte Kürt halkının yanında yer almalı ve direnişine güç katmalısınız.”