TJK-E ve KCDK-E'den Nazlıkulu için başsağlığı mesajı

TJK-E ve KCDK-E, PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin'in annesi Fatma Nazlıkulu'nun hayatını kaybettiğini belirterek başsağlığı dileğinde bulundu.

Başsağlığı mesajı veren TJK-E ve KCDK-E, "1939 yılında Pazarcık'ın Doğanlı Karahasan-Kuruçay obasında doğan, Fatma Nazlıkulu hayata gözlerini yumdu" dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: "Fatma Nazlıkulu, 1976 yılında tüm çocuklarıyla birlikte, Almanya‘da ilk göçmen işçilerden olan, Eşi Salman Nazlıkulu’un yanına gelerek Almanya’ya yerleşti. Özgürlük Mücadelesinin Almanya’daki ilk temel ailelerindendir. Fatma Nazlıkulu, çocuklarını Avrupa koşullarında, ülkesine, coğrafyasına, toprağına bağlı, yurtsever duygularla yetiştirdi. Alevi ve Kürt kimliği ve devletin Maraş üzerindeki soykırımcı ve katliamcı politikalarına karşı da asla sessiz kalmadı Nazlıkulu Ailesi.

Bundan dolayıdır ki, özgürlük mücadelesinin ilk örgütlenmesinde yer alan yeğenleri şehit Mehmet Dirlik ve Şıho Dirlik (Sabri) Kürdistan özgürlük mücadelesine büyük emekleri geçen şehitlerdendi.

Ailesinin tümü yurtseverlik duygu ve bilinciyle, yaşayan, şehitlere bağlı ve mücadeleye büyük emekler katmışlardır. Öyle ki, Oğlu İsmail (Kasım Engin) 1987 yılında Avrupa’daki yaşamı ret ederek, yönünü özgürlüğe ve Kürdistan’a çevirmiştir. Ailede özgürlük mücadelesine katılımlar devam etmeye devam etmiştir. Aynı dönemde mücadeleye katılan ve sonraki yıllarda şehit düşen Cennet Dirlik (Nucan)’ın katılımı da tüm çevresini etkilediği gibi aileyi de çok etkilemişti.

Fatma Nazlıkulu’nun 1976 yılından buyana sürdürdüğü Avrupa yaşamı, mücadelelerle geçmiştir. Son yıllardaki sağlık sorunları, giderek artmıştır. Özelikle de oğlu Kasım’ı görme arzusu ve özlemi, onu yaşama daha çok bağlamıştı. Ağır sağlık sorunlarına rağmen Kasım Engin’i görme özlemiyle hep yaşama tutunmaya çalışmıştır.

Hakka yürüyen Fatma Nazlıkulu, yiğit bir Kürt anası olarak hatıralarımızda kalacaktır.

Fatma Nazlıkulu’yu saygıyla anıyoruz. KCDK-E ve TJK-E olarak başta Nazlıkulu ailesi ve Kürdistan halkının başı sağolsun diyoruz."