TJK-F ve CDK-F’den Newroz’a çağrı

Fransa’nın 7 merkezinde 19-21 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Newroz kutlamalarına ilişkin açıklama yapan TJK-F ve CDK-F, “Rengimizi, coşkumuzu, mücadele ruhumuzu Newroz’a taşıyalım ve bu Newroz’u Önder Apo’nun özgürlük Newroz’u yapalım” dedi.

Fransa’nın birçok merkezinde düzenlenecek Newroz etkinliklerinin takvimini açıklayan Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (F-CDK), bu yıl Newroz ateşini adaletsizliğe, eşitsizliğe, kırıma, işgale ve savaşa, soykırıma karşı yakacaklarını belirtti.

TJK-F ve CDK-F’nin ortak açıklaması şöyle:

Bu yıl “Şimdi Kazanma Zamanı”( Dem dema serkeftinê ye) şiarıyla Newroz’umuzu gerçekleştiriyoruz. Newroz ateşi Devrimci Kawa’dan Mazlumlara, Zekiye ve Rehşanlardan Ronahî-Bêrîvanlara özgürlük şehitleri ve mücadelesi şahsında hiç sönmedi. Newroz ateşini bu yıl adaletsizliğe, eşitsizliğe, kırıma, işgale ve savaşa, soykırıma karşı yakacağız.

Fransa Kürt Kadın Hareketi ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi olarak mücadelenin coşku ve heyecanını Newroz’a taşıyacağız. Yine renklerimizle, Şimdi Kazanma Zamanı şiarımızla ve sloganlarımızla alanlarda olacağız. Önder Apo üzerindeki tecridin bir an önce son bulması; Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm hasta tutsakların amasız, fakatsız özgürlüklerine kavuşmaları için, kadın ve doğa kırımına; kapitalist ülkelerin güç savaşına hayır demek için sesimizi yükselteceğiz. 

Newroz yeniden diriliştir, halkların yeniden doğuşu ve heyecanıdır. Newroz, tüm renklerin bir araya gelişi, birlik ve mücadele kararlılığıdır. Newroz, özgürlüğe olan sevdamızdır ve hiç sönmeyecek özgürlük ateşidir. Tüm halkımızı Newroz alanlarında zalimlere karşı özgürlük ateşi etrafında buluşmaya çağırıyoruz. 

8 Mart özgürlük serhildanını Newroz ile taçlandırarak rengimizi, coşkumuzu, mücadele ruhumuzu Newroz’a taşıyalım ve bu Newroz’u Önder Apo’nun özgürlük Newroz’u yapalım...

FRANSA NEWROZ ETKİNLİK PROGRAMI 

PARİS

Tarih: 20 Mart, Pazar 

Saat 12:00’de yürüyüş

Saat 14:00’te kutlama

Adres: Place de la Stalingrad 

RENNES

Tarih: 20 Mart, Pazar 

Saat: 12:00 

Adres: Parc des Gayeulles, Rue du Professeur Maurice Audin 

STRASBOURG

Tarih: 19 Mart, Cumartesi

Saat: 15.00 

Adres: 7 Rue Principale, 67350 Ettendorf 

MARSİLYA

Tarih: 20 Mart, Pazar 

Saat: 13.00 

Adres: Parc de la Ravel, 13013 Marseille 

BORDEAUX

Tarih: 20 Mart, Pazar 

Saat: 14.00 

Adres: Salle Marinière Merignac 

DRAGUIGNAN 

Tarih: 19 Mart, Cumartesi

Saat: 13.00 

Adres: 1718 Rue des Combattants d’Afrique du Nord, 83600 Frejus

MONTPELLIER: 

Dîrok: Yekşem, 20 Adarê 

Saat: 14.00 

Adres: Salon du Belvedere, le Corum