TKP-ML: Paris Katliamı’nın sorumlusu faşist Türk devletidir!

Türkiye Komünist Partisi Marksist Leninist (TKP-ML) Avrupa Komitesi yaptığı yazılı açıklamada Paris’te Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen saldırının arkasında Türk devletinin olduğuna işaret etti.

TKP-ML açıklamasında “Bu saldırı, faşist Türk devletinin Avrupa'da düzenlediği saldırı ve katliamların devamı niteliğindedir. TC devleti, 12 Eylül 1980’den bu yana, Batı Avrupa’da onlarca saldırı düzenleyerek birçok devrimci ve yurtseveri katletti. Paris'te düzenlenen bu saldırı da önceki saldırıların bir devamıdır. R.T.Erdoğan başta olmak üzere Türk devlet sözcülerinin her fırsatta böylesi saldırıların yapıldığını ve yapılacağını açıklamaları bunun en önemli kanıtlarından biridir” dedi.

Açıklamada, “Türk devleti, MİT eliyle Avrupa'da büyük bir ajan örgütlemesi yaparak, devrimcileri ve Kürt hareketinin kadrolarını takip ve tespit etmekte ve de suikast planları yapmaktadır. İki bin MİT ajanının, faaliyet yürüttüğü Avrupa'da, suçüstü yakalanan bazı MİT ajanlarının itiraflarının kamuoyuna yansıdığı bilinmektedir. Bu itiraflarla suikast planlarının, saldırı düzenlenecek devrimci ve yurtseverlere yönelik hazırlanan listelerin var olduğu açığa çıkmıştır” ifadeleri kullanıldı.

TKP-ML, “Paris katliamı Türk devletinin Kürt ulusu, devrimci ve yurtseverlere yönelik faşist terörünün bir halkasıdır. Faşizm var oldukça bu türden saldırılar sürecektir. Faşist Türk devletinin bu saldırganlığına karşı, örgütlenerek, devrimci mücadeleyi büyüterek yanıt olacağız” vurgusunda bullundu.