Torino’da Elefteria Hambi için anma etkinliği

İtalya'nın Torino kentinde genç enternasyonalistler, 2019 yılında Kurdistan dağlarında şehit düşen Alman enternasyonalist Elefterîa Hambi'yi anmak için bir araya geldi.

Genç enternasyonalistler, Nazilere karşı savaşırken şehit düşen Partizanlar için yapılan anıtta, şehit Elefterîa'yı (Eva Maria Steiger) andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi 2 Ağustos’ta yaptığı açıklamada Elefteria Hambi’nin 25 Kasım 2019 günü Garê’ye bağlı Sêdarê alanında işgalci Türk ordusu tarafından savaş uçakları ile gerçekleştirilen bir saldırıda şehadete ulaştığını duyurmuştu.

Etkinlik, şehit Elefteria şahsında devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Daha sonra Elefteria Hambi’nin Efrîn'i faşist Türk işgalcilere karşı savunmak için Rojava'ya gittiğini anlattığı bir konuşması hatırlatıldı. Enternasyonalist savaşçı, “özgürlüğün gerçek anlamını aramak için Avrupa’yı geride bıraktığını” söylüyordu.

Anma etkinliğinde yapılan bir konuşmada, şehit Elefteria'nın enternasyonalizmin gerçek ruhunu nasıl somutlaştırdığı ve bununla ekoloji, demokrasi ve kadın özgürlüğü temelinde özgür bir topluma, demokratik konfederalizme giden yolda nasıl rehberlik ettiği anlatıldı.

Anma etkinliği, klasik İtalyan partizan şarkıları ve 2021 yılında Kurdistan dağlarında bestelenen "Luz de Luna en Kurdistan" şarkısı da dahil olmak üzere devrimci şarkılarla devam etti.

Etkinlik, anma töreninde hazır bulunan gençlerin şehit Elefteria ve tüm şehitlerin özgür dünya hayallerini gerçeğe dönüştürme ve mücadelelerini zafere kadar sürdürme kararlılıklarını ifade etmeleriyle sona erdi.