Torino’da Türk devleti ve KDP protesto edildi

Türk devletinin saldırıları ve ona ortaklık eden KDP’nin kınanıp teşhir edildiği eylemde, “İhaneti durdurmaya yeminliyiz” vurgusu yapıldı.

Türk devletinin Hewlêr’de KNK Başûr Temsilciliği’ne yönelik saldırıda Deniz Cevdet Bülbün’ün katledilmesini ve Türk devletine yol veren KDP ve Barzani Ailesi, İtalya'nın Torino şehrinde protesto edildi.

Defend Kurdistan ve Komunita Kurda’nın birlikte düzenlediği eylemde, üzerinde katledilen Deniz Cevdet Bülbün’ün fotoğraflarının yer aldığı ve KDP ile Türk devletinin işbirliğini teşhir eden yazıların bulunduğu dövizler taşındı. Protestoda “Katil KDP”, “Katil Erdoğan”, “Bimre xiyanet” ve “Şehîd namirin sloganları atıldı.  

Eylemde bir açıklama da yapıldı; şu ifadeler kaydedildi: “Türk devleti KDP eli ile Kürtleri yok etmeye ve gerilla alanlarına saldırmaya devam ediyor. Onlarca arkadaşı MİT ile ortaklaşa şehrin göbeğinde suikast ederek şehit düşürüyorlar. Mahabad’da Qazî Muhammed’i dar ağacına götürdüler. Gerillanın Türk devletinin kimyasal saldırılarından korunması amacıyla gönderilen gaz maskelerine el koyuyorlar. Türklere öncülük yapıp gerilla alanlarına saldırıyorlar. Unuttukları bir şey var; bu halk yeminlidir ihaneti durdurmaya. Başaramayacaklar.”