Toronto'da CPT'ye çağrı: Görevini yap!

Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan Kürtler ve dostları, Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarını ve İmralı’daki tecridi protesto etti.

Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi çağrısıyla Kürt Toplum Merkezi binası önünde bir araya gelen eylemciler, işgalci Türk devletinin Kürtlere karşı gerçekleştirdiği saldırıları kınadı ve CPT'yi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tutsak edildiği İmralı’da gerçekleştirdiği ziyaretine ilişkin açıklamada bulunmaya çağırdı.

Eylem sırasında Toronto Demokratik Kürt Meclisi adına yapılan açıklamada, "Önderliğimiz CPT ile görüşmemiş. Neden görüşmemiş? Ya sağlık sorunlarından dolayı ya da sürdürülen tecridi protesto etmek için görüşmemiştir. CPT üzerine düşen görevi yerine getirmiyor” denildi.

“Düşmanlarımız büyük bir ateşle oynuyor” diye uyaran Kürt Meclisi, “Kimse ateşle oynamasın. Kimse Kürt halkının sabrını sınamasın” vurgusunda bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Genç başladık, genç bitireceğiz” sözünü hatırlatarak Demokratik Kürt Meclisi, “PKK yeni kurulduğunda gençlerle başladı, bugün öncülüğünü yapan komutanlarımız gençtir. Buradan başta İmralı’ya ve mücadele yürütenlere selam yolluyoruz” diye noktaladı.

Mücadeleyi yükseltmeye çağıran açıklama sırasında sık sık, "Be Serok jiyan nabe", "Bijî Serok Apo", "Freedom for Öcalan", "Freedom for Kurdistan", "Freedom for PKK", "Bijî berxwedana gerîla", "Bijî berxwedana Rojava", "Jin Jiyan Azadî" sloganları atıldı.