Toronto’da “Rojava’yı savun” çağrısı

Türk devletinin saldırıları Türk Konsolosluğu’na kadar yapılan bir yürüyüşle protesto edilirken, “Kanada’da yaşayan halklarımıızı yalnızlaştırılmaya çalışılan Rojava ile daha fazla dayanışmaya, Rojava Devrimi’ni savunmaya çağırıyoruz” denildi.

Kanada’nın Toronto kentinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı onlarca kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Union Station’da bir araya gelen grup, üzerinde İngilizce “Türkiye’nin Kürtlere karşı savaşına hayır”, “Sessizliği kır” ve “Rojava uçuşa yasaklansın” yazılı pankart ve 20 Haziran’da katledilen Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, Eşbaşkan Yardımcısı Leyman Şiwêş ve Meclis Üyesi Firat Tûma’nın fotoğrafları taşıyarak Türk Konsolosluğuna kadar yürüdü. Yürüyüşte, “Rojava’ya özgürlük”, “Şehîd namirin” sloganları atıldı.

Türk Konsolosluğu önünde yapılan açıklamada ise, Türk devletinin hemen hemen her gün Kuzey ve Doğu Suriye’ye düzenlediği saldırılarla halkın öncülerini hedeflediğine işaret edilerek, “Katledilen Yusra Derwêş ve Leyman Şiwêş, aynı zamanda Rojava Devrimi’nin toplumsal alandaki kadın öncüleridir. Daha önce de Zeynep Saroxan, Hevrîn Xelef ve Güney’de Nagihan Akarsel’i katletti. Bu saldırılarla kadın iradesini ve mücadelesini yok etmek istiyor. Rojava Devrimi sistematik saldırılar altında ayakta durmaya çalışıyor. Kanada’da yaşayan halklarımızı yalnızlaştırılmaya çalışılan Rojava ile daha fazla dayanışmaya, mücadeleyi büyütmeye, Rojava Devrimi’ni savunmaya çağırıyoruz” denildi.

Eylem, “Katil Erdoğan” sloganının atılması ardından sona erdi.