Toronto'da Türk devleti protesto edildi

Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan Kürtler, Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi'nin çağrısıyla şehrin en işlek yerlerinden olan Bloor-Yonge Kavşağında bir araya gelen Kürtler, işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik hava bombardımanını protesto etti.

Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi adına konuşan meclis üyeleri, Kürt halkı olarak bin yıllardır yaşadıkları topraklarda daima katliam ve saldırılara maruz kaldıklarını, Rojava Devrimi ile ortaya çıkan Kürtlerin özgürlük umutlarının fasişt Türk devleti tarafından yok edilmek istendiğini belirtti. Konuşmalarda hava bombardımanının devam ettiği belirtilerek, saldırılarda birçok sivil insanın yanı sıra çocukların da katledildiği ama Kürtlerin bu saldırılara karşı mutlaka birlik ve dayanışma içinde cevap vereceği vurgulandı. Konuşmacılar, faşist ve katliamcı her iktidarın olduğu gibi bunların da tarihe gömülüp gideceği ve sonunda Kürtlerin kadim Kurdistan topraklarında mutlaka özgür bir yaşam kuracağı belirtildi.
Eylem sırasında yoldan geçen Kanadalılara, Türk devletinin savaş suçlarını ve saldırılarını anlatan yüzlerce İngilizce bildiri dağıtıldı.
Toronto'da yaşayan Kürtler olarak saldırılar son bulana kadar alanlarda olacaklarını ifade eden Kurdistanlılar, protesto sırasında PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıdı. Eylemde sık sık "Be Serok Jiyan Nabe", "Turkey out of Kurdistan", "Freedom for YPG", "Freedom for YPJ", "Freedom for Kurdistan", "Jin Jiyan Azadî", "Freedom for Öcalan", "Bijî Berxwedana Gerilla", "Bijî Berxwedana Rojava" sloganları atıldı.