Türk devleti Limasol'da protesto edildi

Limasol’da Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı alanlara çıkan Kurdistanlılar, gerilla direnişi etrafında daha güçlü kenetlenme çağrısı yaptı.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Kurdistan Özgürlük Gerillası’na karşı kimyasal saldırılarını protesto etmek için alanlara çıktı.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin çağrısıyla Limasol Belediyesi önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve Kıbrıs Kürt halkı ile Dayanışma Komisyonu üyeleri, kimyasal saldırılarda şehit düşen gerillaların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini ve PKK, HPG flamalarını taşıdı.

Eylem, kimyasal saldırılarda şehit düşen özgürlük gerillaları şahsında tüm Kürdistan şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Sık sık "Bijî berxwedana gerîla", "Faşist TC", "Bimre xiyanet", "Katil Erdoğan", "İntikam”, "Bijî Serok Apo" ve "Kürdistan'a özgürlük" sloganları Kürtçe, Türkçe ve Rumca atıldı.

Ardından Kıbrıs Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu üyesinin konuşmaları ile Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin hazırladığı İngilizce ve Rumca bildiriler okundu. Hazırlanan el bildirileri de alanda dağıtıldı.

Yapılan açıklamalarda bu vahşet son buluncaya kadar her gün alanlarda olacaklarının altı çizilerek, onur mücadelesi yürüten herkes Kürt Özgürlük Gerillasının tarihi savaşı etrafında kenetlenmeye çağırıldı.