Türk devleti Montpellier’de teşhir edildi

Montpellier’de Kürt dostlarının da katılımıyla Türk devletinin savaş suçları teşhir edilirken, saldırıların DAİŞ’i yeniden harekete geçirme amacı taşıdığına işaret edildi.

Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları Fransa’nın Montpellier kentinde protesto edildi.

Montpellier Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, Fransız sol örgütleri, Komünist Partisi, Montpellier Kürt Halkı ile Dayanışma Kolektifi, Birlikte Yaşam 34, Layık İnsan Partisi, Avrupa Ekoloji ve Yeşiller Montpellier Temsilciliği üyeleri ve Kurdistanlıların katılımı ile Comedy meydanında başladı ve Montpellier Prefecture (Valilik) binasının önüne kadar sürdü.

PKK flamaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve pankartların taşındığı yürüyüşte sık sık “Katil Erdoğan” sloganı haykırıldı.

Açıklamayı kitle adına Kürt Halkı ile Dayanışma Kolektifi Sözcüsü Delphine Petit okudu.

Delphine Petit, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağır tecrit koşullarına, Türk devletinin Kürt Özgürlük Gerillalarına karşı kimyasal silah saldırısına dikkat çekti. Erdoğan’ın NATO'nun sessizliğine dayanarak Kürtlere ve kazanımlarına topyekun savaş açtığını belirten Petit, PKK’nin yasaklar listesinden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yürüyüşe katılan Fransız siyasi parti temsilcileri de birer konuşma yaptı.

Birleşik Özgür Kominisler temsilcisi ise Türkiye ve İran'ın Kürtlere baskı konusunda aynı karede yer aldıklarını belirterek Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırılarının da DAİŞ’i yeniden canlandırma amacı taşıdığına işaret etti.