Türk devletinin Rojava’ya saldırıları Zürih'te protesto edildi

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı Zürih’te alanlara çıkan Kurdistanlılar ve dostları, “Rojava savunmak için uluslararası dayanışmayı yükseltelim” çağrısı yaptı.

Türk devletinin 20 Haziran günü Qamişlo Kantonu'nda SİHA (Silahlı İnsansız Hava Araçları) ile gerçekleştirdiği saldırıda Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve Firat Tûma’yı katletmesi İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan Türk Konsolosluğu önünde protesto edildi.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve PYD'nin çağrısıyla bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk devletinin saldırılarında şehit düşenler anısına saygı duruşunda bulundu.

Eylemde ilkin CDK-S adına Emre Aykutelli Almanca basın metnini okudu. Daha sonra Zürih CDK Eşbaşkanı Ayşe Dicle bir konuşma yaptı. Dicle, Faşist Türk devletinin, kadın özgürlüğü ve demokrasinin inşası için ön saflarda yer alan, siyasette aktif olan kadınları hedef aldığını söyledi.

PYD İsviçre adına Mehmet Emin Omar, Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) İsviçre yönetiminden Semir Özmen ile Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) adına Metin Yılmaz tarafından yapılan konuşmalarda Rojava'yı ilhak etme temelli sürdürülen saldırılara karşı uluslararası mücadeleyi yükseltme çağrıları yapıldı. 

Konuşmaların ardından eylem, katliamcı Türk devletini teşhir eden sloganlarla sona erdi.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) öncülüğünde Kürtler ve dostları, İsviçre’nin 6 kentinde daha protestolara hazırlanıyor.