Türk devletinin suçları reklam aracıyla teşhir edildi

Marsilya DKTM’nin başlattığı süresiz eylem ayı devam ediyor. Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırıları gün boyunca kent sokaklarında reklam aracıyla afişe edildi.

İşgalci Türk devletinin tecrit, savaş ve Kürtlere dönük savaş politikaları gün boyunca Fransa’nın Marsilya şehrinde teşhir edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) başlattığı süresiz eylem ayında bugün Kurdistan’ın Lozan Antlaşması ile işgal edilip bölünmesi, PKK’nin doğuşu, komplonun başlangıcı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın rehin alınması, sistematik tecrit politikalarının uygulanması ve faşist rejimin çözümsüzlüğü dayatması sonrasında özyönetim direnişleri, kimyasal silah saldırıları ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarının derlendiği bir video hazırlanarak, gün boyunca Marsilya sokaklarında reklam aracıyla afişe edildi.

Sabahın erken saatlerinde tura başlayan eylemciler, yerel halkın ilgisini çekti; alkış aldı.

Tertip komitesi, eylemlerini iki gün boyunca Marsilya sokaklarında devam ettireceklerini, bu tür farkındalık eylemleri ile işgalci Türk devletinin suçlarını teşhir edeceklerini belirtti.