GÖRÜNTÜLÜ

Türk işgali ve KDP ihaneti Sydney’de protesto edildi

Avustralya’nın Sydney kentindeki Kurdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını ve KDP ihanetini protesto etti.

Avustralya’nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen kitlesel eylemde Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal ve ilhak saldırıları ile KDP ve Barzani Ailesi'nin ihaneti protesto edildi.

'DİRENİŞ HER KÜRDÜN GÖREVİ ÇÜNKÜ TÜM KAZANIMLAR HEDEFTE'

Sydney kent merkezinde düzenlenen eylemde konuşan Avustralya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu Eşbaşkanı Brusk Ayveri, Türk devletinin işgal saldırılarının hedefinde sadece PKK’nin olmadığını, başta Başûrê Kurdistan statüsü olmak tüm Kürt kazanımlarının hedef olduğunu, dolayısıyla işgal ve ilhak saldırılarına karşı direnme ve mücadele etmenin sadece PKK’nin değil, tüm Kürtlerin görev ve sorumluluğu olduğunu belirtti. Ayveri, konuşmasının devamında, “Sömürgeci Türk devleti Kurdistan'da KDP ve Barzani Ailesi'nin iş birliği ve desteğiyle, Kürt halkının on binlerce şehidin kanıyla elde ettiği kazanımların tamamını yok etmeyi hedefliyor. Kürtlerin kaderinin söz konusu olduğu böylesi tarihsel bir süreçte Barzani Ailesi ve KDP şahsında ihanete ve işbirlikçiliğe karşı net ve kararlı mücadele yürütmek, ihaneti yenilgiye uğratmak olmazsa olmazdır. Çünkü dört parça Kurdistan'da sömürgeciliğin en temel ayağını ihanet ve işbirlikçilik oluşturuyor. Dolayısıyla bu ayak etkisiz kılınmadan sömürgeciliği yenilgiye uğratmak zordur. Bu anlamda tüm Kürtler, Kurdistan Özgürlük Gerillasının kahramanca direnişi etrafında ulusal birlik ruhuyla birleşmeli ve ortak mücadeleyi yükseltmelidir” dedi.

Eyleme katılan Greenleft Dergisi Editörü Peter Boyle de Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı her zaman dayanışma içinde olacağını vurgulayarak, Türk devletinin Kürt halkına ve Kurdistan’a yönelik işgal ve ilhak saldırılarına karşı uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Eylem direniş şarkıları eşliğinde tamamlandı.