TV10 yöneticilerinin tutuklaması Köln’de protesto edildi

AKP iktidarı tarafından TV10’un yöneticileri Veli Büyükşahin ve Veli Haydar Güleç’in tutuklaması, Almanya’nın Köln kentinde protesto edildi.

AKP iktidarının muhalif basına yönelik başlattığı baskı sonucu 29 Eylül 2016 tarihinde OHAL ve KHK’lar kapattığı TV10’un yöneticileri ve çalışanlarına yönelik baskıları sürüyor.

Daha önce tutuklanan televizyonun kameramanın Kemal Demir’in ardından geçtiğimiz günler de kanalın yöneticileri Veli Büyükşahin ve Veli Haydar Güleç İstanbul’daki evleri basılarak, göz altına alındıktan sonra mahkemece tutuklandı. Yöneticilerinin tutuklamasına tepki gösteren televizyon çalışanları Almanya'nın Köln’de yaptıkları bir basın açıklaması ile tutuklamayı protesto ederek, Büyükşahin, Güleç ve Demir’in serbest bırakılması istendi.

‘YÖNETİCİLERİMİZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALI’

Heumarkt’da yapılan basın açıklamasına TV10 çalışanlarının yanı sıra gazeteci Artı TV’den Fehim Işık, Hayatın Sesi’nden Yücel Özdemir, gazeteci Günay Aslan, Av. Mahmut Şakar olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Büyükşehin, Güleç ve Demir’in posterlerinin taşındığı gösteri de TV10 çalışanları adına Şükrü Yıldız, hazırlanan basın açıklamasını okudu. TV10'un Alevilerin lokmalarıyla kurulan bir televizyon olduğunu belirten Yıldız, "TV 10, Roboski’den Maraş’a, katliam anmalarından haklı protestolara, patlayan bombalardan, savaşın içerisinde yanan kentlere, seçim meydanlarından kent sokaklarının derinliklerine birçok gelişmeyi ekranlarına taşımıştır. En son Maraş Terolar’da yapılan kampa karşı Alevilerin direnişini 56 gün boyunca, naklen yayınlarla ekranlarına taşımış, tek yayın kuruluşudur" dedi.

TV10’un yöneticileri Büyükşahin ve Güleç ile TV10 kameramanı Demir'in serbest bırakılmasını istediklerini vurgulayan Yıldız, devamla şunlara dikkat çekti: "TV10 kapatıldıktan sonra Alevi toplumunun sesinin kesilmemesi için seslerini yükseltmeye devam eden, TV 10’un kapatılmasının geri alınması ve yeniden açılması için mücadele eden Veli Büyükşahin ve Veli haydar Güleç özgür basının onurudur. Alevi toplumunun kısılmak istenen sesinin sözcüleri, görülmek istenmeyen Alevi toplumuna ışık tutan arkadaşlarımız serbest bırakılmalı, basına baskılara son verilmelidir."

Protesto gösterisinde, Artı TV adına Gazeteci Fehim Işık, Hayatın Sesi ise adına Gazeteci Yücel Özdemir de bir açıklama yaparak, basına yönelik baskıları kınayarak dayanışma mesajları verdi.