Uluslararası Komplo Kiel’de protesto edildi

24. yılında Uluslararası Komplo’yu düzenledikleri Uzun Yürüyüş’le protesto eden Kurdistanlılar ve Alman dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’daki merkezi yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Almanya’nın Kiel kentinde Uluslararası Komplo’nun 24. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Uzun Yürüyüş, ikinci gününde sonlandırıldı.  

Kiel’de yaşayan Kurdistanlıların ve dostlarının Bremen ve Hamburg’da yaşayan Kürtlerle birlikte düzenledikleri Uzun Yürüyüş’ün ikinci gününde Parkplatz Famila’dan Kiel merkez tren istasyonuna kadar yürüdü.  Yürüyüş güzergahının kimi noktalarında ara verilip 15 Şubat Komplosu’na ilişkin konuşmalar yapıldı ve mesajlar okundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden “Freiheit für Öcalan”, “Bijî Serok Apo”, Es lebe Öcalan” sloganları atıldı. Türk devlet faşizmi ise “Terörist Türkei” ve “Terörist Erdoğan” sloganlarıyla teşhir edildi.

Uzun Yürüyüş, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Hemen Şimdi” şiarıyla Strasbourg’da düzenlenecek yürüyüşe güçlü katılım çağrısı ardından sonlandırıldı.