Venedik’te Dünya Barışı İçin Uluslararası Çalıştay düzenlendi

Kurdistan, Kolombiya, Bask ve Sahra Afrika’dan temsilciler mücadele deneyimlerini Venedik’te yaptıkları bir çalıştay ile paylaşarak, birlikte mücadelenin önemini vurguladı.

İtalya‘nın Venedik kentinde ezilen halkların temsilcilerinin katılımıyla Dünya Barışı İçin Uluslararası Çalıştay düzenlendi. Milano merkezli Global Rights’ın organize ettiği çalıştaya, dünyanın değişik bölgelerinden özgürlük mücadelesi veren halkların temsilcileri katıldı. 

Kürt halkı adına Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Üyesi Adem Uzun, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah, Tevgera Azadî Eşbaşkanı Tara Hisên ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay katıldığı çalıştayda, Kolombiya’dan FARC örgütünün kurduğu Comunes Partisi Genel Sekreteri Gabriel Angel ve Kolombiya Barış süreci Hak ve Adalet Komisyonu Üyesi Carlos Beristain, Bask bölgesinden Uluslararası İlişkiler Departmanından Aimar Etxeberria Korta, Batı-Sahra Polisario Cephesi İtalya Temsilcisi Fatima Mahfud’un yanı sıra birçok İtalyan sivil toplum temsilcisi yer aldı.

Toplantıda söz alan PYD Eşbakanı Asya Abdullah, PYD’nin kuruluş süreci, Rojava Devrimi öncesi verdikleri mücadeleyi, Rojava Devrimi’nin bugünü ve Türk devletinin Rojava’ya yönelik soykırım saldırıları hakkında geniş bilgi verdi. 

KNK Üyesi Adem Uzun ise, Ortadoğu‘da kangrenleşen Kürt sorununu ve uluslararası hegemonik güçlerin bu sorunun çözülmemesi için sarf ettiği çabaya değindi.

Çalıştaya katılan diğer halkların temsilcileri de bölgelerinde barışı inşa sürecinde karşılaştıkları sorunlara değinirken, birlikte mücadele etmenin önemini vurguladı.

Çalıştay, katılımcıların daha geniş bir organizasyonla bir araya gelme kararı ardından sona erdi.