Viyana’da ‘Önder Apo’ya özgürlük’ yürüyüşü

Viyana’da Kürt gençleri Strasbourg’daki gençlerin üç ayrı noktada gerçekleştirdiği sivil itaatsizlik eylemini selamlayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykırdı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri, Avusturya’nın başkenti Viyana’nın işlek caddesi olan Mariahilferstrasse’de bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.


Kürt gençlerinin Fransa’nın Strasbourg kentinde CPT, AİHM ve AP’de gerçekleştirdikleri sivil itaatsizlik eylemlerini selamlayan gençler, Neubaugasse’ye kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemlerinin amacını anlatan gençler, “Önder Apo’dan 29 aydır haber alınamıyor. Ailesi ve avukatlarının ısrarlı başvurularına rağmen görüşme talepleri sonuçsuz kalıyor. Kürt gençleri olarak bunu kabul etmiyoruz. Gençliğin görevi Önderliği özgürleştirmek, şehitlerine ve Kurdistan topraklarına sahip çıkmaktır. Önder Apo özgür olmadıkça biz de özgür olamayız” diyerek her Kürt gencinin birincil gündeminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü olması gerektiğini belirtti.

Gençlerin eylemi, “Bijî Serok Apo“, “Ciwan fedayiyên Rêber Apo ne“, „Bijî Partiya Karkêren Kurdistan“ sloganları ile sona erdi.