GÖRÜNTÜLÜ

Viyana'da Rojava Devrimi festivalle kutlandı

Rojava Devrimi'nin 12. yıl dönümü Viyana'da düzenlenen bir sokak festivaliyle kutlandı.

Avusturya'nın başkenti Viyana’da iki günlük Rojava sokak festivali düzenleniyor. Etkinliğin ilk günü Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde gerçekleşti. Feykom ve Defend Kurdistan öncülüğünde gerçekleşen festivale PYD (Partiya Yekîtiya Demokrat), CIK (Kurdistan İslam Topluluğu), FEDA (Demokratik Alevi Federasyonu) YXK (Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan) ve Avesta Kadın Meclisi stantlarını açarak destek verdi.

Etkinliğin açılış konuşmasında DAİŞ barbarlarını yenilgiye uğratan savaşçılar selamlandı. Kürt kadınların direnişine vurgu yapılan konuşmada, "Rojava'da kapitalist sisteme bir alternatif ortaya çıkmaktadır. Rojava bir umut ışığı ve 21. Yüzyılda devrimin hala mümkün olduğunun kanıtıdır" denildi.

PYD adına yapılan konuşmada da "Rojava'daki devrim kutsal bir devrimdir, bizim görevimiz bu devrimi sürdürmek ve doğru yolu aramaktır. Binlerce insan Önder Apo'nun felsefesi sayesinde dünyanın dört bir parçasında ışıl ışıl parlıyor. Rojava Devrimi'nin 12 yılı herkese özgürlük umudu vermiştir, Rojava Devrimi'nin ruhuyla birlikte Önder Apo'yu özgürleştireceğiz" denildi.

Konuşmaların ardından Viyana Rojava futbol kulübünün bir üst lige yükselme başarısı kutlandı. Futbolcular sahneye "Şehîd Namirin" sloganıyla çıktı. Ödül olarak madalya, tişört, futbol topu, PKK yıldızlı kolye ve bir diploma takdim edildi.

Festivalin bir başka köşesine de şehitlerin portresi yerleştirildi. Etkinliğin yapıldığı mahallede Avusturyalılar şehitler köşesine yoğun ilgi gösterdi. Yiyecek, Kürt Halk Önderi'nin kitapları, 'Jin Jiyan Azadi' çantaları ve Kürt kültürüne ilişkin aksesuarlar da satıldı. Festivalde satranç, tavla ve masa tenisi gibi aktiviteler de yer aldı.

Kutlama alanına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, YPG ve YPJ bayrakları ile Rojava'daki devrimi anlatan afişler asıldı.

Etkinlik akşam geç saatlere kadar devam edecek. Yarın saat 15:00'ten itibaren sokak festivalinin ikinci günü Resselaprk'ta gerçekleşecek.