Viyana’daki saldırı DAİŞ çetelerinin işi

Avusturya'nın başkenti Viyana’da dün akşam 6 farklı noktada gerçekleşen terör saldırılarında üç kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Nehammer, saldırganların DAİŞ’in sempatizanı olduğunu söyledi.

Avusturya dün akşam saat 20.00’larında meydana gelen terör saldırılarıyla sarsıldı. Salgına karşı Avusturya’nın ikinci karantinaya girmesine saatler kala gerçekleşen saldırılar bütün Avrupa ülkelerinde şok etkisi yarattı. Başkent Viyana’nın 1. Bölgesi’ndeki İsrail Kültür Topluluğu ve Sinagog’un bulunduğu meydanın yakınlarında eş zamanlı olarak saldırganlar sağa sola rast gele ateş ettiler.

Viyana polis bugün sabah saatlerinde yaptığı son açıklamada aralarında bir polisin de bulunduğu üç kişinin saldırganlar tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca polisle çatışmaya girin bir saldırganın da öldüğü belirtildi. Saat 22.00’e kadar devam eden çatışmalar yüzünden Viyana’da olağan üstü hal ilan edilirken, bazı saldırganları sağ yakalan polislerin hala en az bir saldırganın peşinde olduğu öğrenildi.

7’si ağır 15 kişinin yaralandığı saldırının koronavirüsün yayılmasına karşı Avusturya hükümetinin ilan ettiği yasakların başlamasına saatler kala gerçekleşmesi, şehir merkezinin kalabalık olmasından dolayı ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yakalanmayan saldırganlardan dolayı Viyana’da okullar bugün tatil edilirken, yetkililerin “mümkün olduğunca evinizden” çıkmayın çağrısı yapıyorlar.

‘ÖLEN SALDIRGAN DAİŞ SEMPATİZANI’

Sabah saatlerinde doğru açıklama yapan İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise ölen saldırganın evine polisin operasyon yaptığını ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirdiğini bildirdi. Nehammer ayrıca saldırganın DAİŞ sempatizanı olduğunu duyurdu.

Olayın ardından sanal ağlardaki hesapları üzerinden açıklamaya yapan Başbakan Sebastian Kurz ise “Böylesi terör saldırıları asla biz korkutmaz, buna karşı her türlü araçla mücadele edeceğiz” dedi. Kurz’un saldırıya ilişkin ayrıntılı açıklamayı bugün öğlen saatlerinde düzenleyeceği basın toplantısıyla yapması bekleniyor.