Viyana ve Bordeaux’da kimyasal protestoları

Avrupa'da Kimyasal Silahlara Karşı Ulusal Grev Günü dolayısıyla Viyana ve Bordeaux kentlerinde Kürtler ve dostları alanlara çıktı.

KCDK-E ve TJK-E’nin 12 Kasım gününü Avrupa'da Kimyasal Silahlara Karşı Ulusal Grev Günü ilan etmesi ve seferberlik ruhuyla alanlara çağırması ardından başta Düsseldorf olmak üzere Avrupa’nın birçok merkezinde protesto gösterileri düzenlendi. Bu merkezlerden ikisi de Avusturya’nın başkenti Viyana ile Fransa’nın Bordeaux  kentleri oldu.

VİYANA

Başkent Viyana’daki protesto Avusturya merkezli yapıldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği yürüyüşe Demokratik Güç Birliği de katıldı.

Prater’de bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları Birleşmiş Milletler Viyana Temsilciliğine kadar yürüdü.

“Katil Türk devleti ve işbirlikçileri hesap verecek”, “Hepimiz gerillayız”, “Bijî Serok Apo” sloganları atan kitleye hitaben çok sayıda kişi konuşmalar yaptı.

Özellikle bir gencin, “Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım politikaları karşısında gidip ona askerlik yapmadım, gerillaya karşı silah alamam, o yüzden askere gitmem” şeklindeki konuşması ilgi çekti.

Üç saat süren yürüyüş Birleşmiş Milletler Temsilcilik binası önünde sona erdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde, Toulouse kentinde yaşayan Kurdistanlılarla birlikte Türk devletinin HPG ve YJA Star gerillalarına karşı kimyasal silah saldırılarını protesto etti.

Bordeaux kent merkezinde kimyasala dikkat çeken tulum, maske, pankart ve dövizlerle yürüyen binlerce kişi, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Şehîd namirin”, “Solution politique pour le Kurdistan”, “Terroriste Erdogan”, “Aba regime fasciste a Turkiye” sloganları attı.