Paris, Toulouse'da Viyana ve Londra’da 14 Temmuz anması

Amed zindanında 41 yıl önce destansı direniş sergileyen 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direniş Şehitleri Paris, Viyana ve Londra’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

PARİS

Paris'in Montes La Jolie banliyösünde TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) öncülüğünde geniş bir kitleyle 14 Temmuz şehitleri anıldı.

Anma bir saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu ardından anma etkinliği eşbaşkanların yaptığı olduğu konuşmalar ile devam etti.

Konuşmalarda “Biz şehitlerimizle onur duyuyoruz. Amed zindanında bu güzel insanların başlattığı direniş halen devam ediyor. Türk devleti şunu iyi bilsin ki Kürt halkı hiçbir zaman diz çökmeyecek vurgusu yapıldı.

Konuşmalardan sonra 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz yaşamlarını anlatan bir skeç sergilendi. Hazırlanan sinevizyonun gösterilmesinden sonra anma “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla sona erdi.

TOULOUSE

14 Temmuz şehitlerinin anıldığı diğer bir merkez de Fransa'nın Toulouse'da gerçekleştirildi. 

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi tarafından düzenlenen anma, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

“14 Temmuz sehitleri ölümsüzdür. Onların ışığı İmralı’da sürekli ışıldıyor. Tüm şehitlerimize sözümüzdür, onların mücadelesini sürdüreceğiz” şeklinde konuşmaların yapıldığı anmada sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ayrıca Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla İsviçre’nin Lozan kentinde 22 Temmuz günü yapılacak büyük yürüyüş için, Viyana’dan otobüslerin 21 Temmuz günü Jurekgasse 26 adresindeki Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde saat 20.00’de kalkacağı duyurusu yapılarak, güçlü katılım çağrısı yapıldı.

LONDRA

TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) üyeleri Amed zindanında destansı direniş sergileyen 14 Temmuz şehitleri için bir anma gerçekleştirdi.

Özgürlük Şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından sinevizyon izlendi, ardından ise KOMAW adına Ali Poyraz, 14 Temmuz anısına bir konuşma gerçekleştirdi. Ali Poyraz özellikle gençlik sembolü olarak bilinen Şehit Ali Çiçek'in yaşam duruşu ve direnişinden bahsetti.

Ardından TCŞ üyeleri tarafından şiirler okundu.