Winterthur’da ‘Abdullah Öcalan'a özgürlük’ yürüyüşü

Kurdistanlılar Wintherthur'da "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" diyerek yürüdü.

10 Ekim'de global çapta onlarca merkezde startı verilen “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt soruna çözüm" hamlesi kapsamında İsviçre'nin Winterthur kentinde meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi’nin çağrısıyla Neumarkt meydanında bir araya gelen kitle, 86'ncı yıl dönümünde idam edilen Seyit Rıza ve arkadaşları şahsında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Ardından Winterthur Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı İsmail Kaya, 10 Ekim'de başlatılan kampanyaya yönelik bilgilendirmede bulundu. 

Almanca basın metninin okunduğu eylemde Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi adına siyasetçi Mehmet Aslan konuştu. Aslan, 7'den 70'e Kürt halkının Abdullah Öcalan üzerindeki insanlık dışı tecridi parçalamak için alanlarda sesini duyurmaya çalıştığını hatırlattı.

Mehmet Aslan devamla şunları dile getirdi: “Önder Apo'nun üzerindeki bu ağır tecrit 32 aydır katlanarak en ağır şekliyle devam etmektedir. Önderliğimizden 32 aydan beri hicbir şekilde haber alamıyoruz. Faşist Türk devleti Önder Apo'nun geliştirdiği Demokratik Ulus perspektifinden korktuğu için sesini kısarak tecrit uyguluyor. Geçmişte de görüldüğü ve tüm dünyanın buna şahit olduğu gibi ne zaman ki Önder Apo ailesi ve avukatları ile görüştü; silahlar sustu, barış konuşuldu. Önder Apo ne zaman sesini dışarıya ulaştırdı; demokratik çözüm konuşuldu. Ne yazık ki faşist Türk devleti Önder Apo'nun barış çabalarına tecrit politikaları ile karşılık verdi.”

AKP-MHP faşizminin, tecritle Kürt ve Türk halklarını savaştırarak kendi iktidarlarını korumak istediğine işaret eden Aslan, “Bizler Kürt halkı olarak ne olursa olsun buna fırsat vermeyeceğimizi, karşı çıkacağımızı, direneceğimizi buradan duyuruyoruz” dedi.

Mehmet Aslan’ın konuşması sonrası kitle, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden sloganlar ve meşalelerle kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından eylem alanına dönen kitle, eylemlerini burada yine sloganlarla sonlandırdı.