Yazar Toksoy’dan tutsak aileleri ve şehit aileleriyle dayanışma

Yazar Enver Toksoy, “Beni Tanıdın” mı kitabının tanıtım ve söyleşi etkinliklerinde toplanan 4 bin 300 Euro’yu tutsak ailelerine, Cumartesi Annelerine, Amed Barış Anneleri ile Batman Barış Annelerine gönderdi.

Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) bünyesinde mücadele sürdüren insan hakları savunucusu politik aktivist, sosyalist-yazar Enver Toksoy, , “Beni Tanıdın” mı kitabının tanıtım ve söyleşi etkinliklerinde toplanan 4 bin 300 Euro’yu tutsak ailelerine, Cumartesi Annelerine, Amed Barış Anneleri ile Batman Barış Anneleri’ne iletti.

Faşizmin zindanlarında on binlerce tutsağın, bin 600’ünün ağır hasta ve 200’ünün ölüme terk edildiğini hatırlatan yazar Enver Toksoy, “Güzel günlere olan özlemleri için bedel ödeyenlere mahpusta sıcak bir selamın bile onların direnme gücünü artırıp, umutlarını güçlendirdiğini bilenlerdenim. Zindanlarda artık daha fazla ölüm istemiyoruz. Ölüyorlar, susmayalım, tüm cezaevlerinin boşaltılması ve genel af talebini yükseltelim” dedi.

“Beni Tanıdın mı?” kitabının tanıtımlarında toplanan bağışların toplamının 4 bin 300 Euro olduğunu paylaşan Toksoy, arkadaşlarının bu tutarı tutsak ailelerine, Cumartesi Annelerine, Amed ve Batman’daki Barış Annelerine ilettikleri bilgisini verdi. Söz konusu etkinlik için farklı bölgelerde de etkinliklerin sürdüğünü söyledi.

Kitabının Türkiye’de Notabeni Yayınevi başta olmak üzere birçok internet sitelerinde ve kitapevlerinde, Almanya Köln kentinde Gala Kitapevi’nde, Dortmund’da da Dost Kitapevi’nde sipariş ile temin edilebileceğini söyledi.

Toksoy, dayanışmada bulunan herkese teşekkür etti.