‘Yıkılacak Duvarlar’ kitabı Avrupa'da tanıtılıyor

AvEG-KON tarafından Avrupa kentlerinde düzenlenen imza günleri ile HDP eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın “Yıkılacak Duvarlar” kitabı okuyucularıyla buluşmayı sürdürüyor.

AKP / MHP faşizmi tarafından tutsak edilen HDP eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın zindanda kaleme aldığı şiirlerinin yer aldığı “Yıkılacak Duvarlar” isimli kitabı için İsviçre başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde imza günleri düzenlendi. Basel ve Cenevre kentlerinin ardından bugün Bern ve Zürih kentlerinde imza günleri düzenlendi.

BERN

Kütüsh lokalinde Kürt siyasetçiler Fırat Anlı, Yurdusev Özsökmenler, Nejdet Atalay ile Pontuslu yazar Tamer Çilingir'in katılımıyla Yıkılacak Duvarlar kitabı okuyucuyla buluştu.

AvEG-KON (Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu) temsilcisi tarafından yapılan açılış konuşmasında Figen Yüksekdağ'ın sosyalizm mücadelesi aktarıldı. AKP/MHP faşizminin Figen Yüksekdağ üzerinden kadın mücadelesini hedef alan saldırılarına karşı tüm siyasi tutsaklarla dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

HDP'li seçilmişler ve sosyalistlere yönelen siyasi soykırım politikalara karşı Demokratik Güç Birliği etrafında verilecek olan mücadeleyle faşizm karanlığının bertaraf edileceğine vurgu yapılan konuşmalarla devam eden etkinlikte Yıkılacak Duvarlar kitabından şiirler dinletiyle katılımcılara aktarıldı.

Kitapların imzalanması sonrası etkinlik sonlandırıldı.

ZÜRİH

Zürih Eğitim ve Kültür Merkezi (EKM) tarafından düzenlenen imza etkinliğinde Yüksekdağ'ın şiirleri okundu.

EKM yönetimi adına yapılan konuşmada politik kadın cephesinden Figen Yüksekdağ'ın mücadeleci yönüne dikkat çekilirken “Şimdi de şiirleri ile bizimle buluşarak Yüksekdağ çok yönlü bir devrimci olduğunu göstermiş oldu” denildi.

Etkinlikte söz alan Demir Çelik ise faşist iktidarın HDP'nin demokrasi mücadelesini anti demokratik uygulamalar, katliamlar ve zindanlarla engellemek istediğini belirtti. Çelik “Bizler Demirtaşların, Yüksekdağların sesi olmaya devam edeceğiz ve bulunduğumuz her yerde mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yıkılacak Duvarlar şiir kitabından şiirlerin okunduğu etkinlik Çelik'in kitapları imzalamasının ardından sona erdi.