YNK’den birlik mesajı: Kürt ulusunun davası için çalışalım

Kürdistan’ın tüm parçasındaki sivil ve siyasi çalışmalara desteğini ifade eden YNK, “Küçük farklılıklarımızı bir kenara bırakarak yüksek hedeflerimizi gerçekleştirme konusunda birlik olmalıyız, Kürt ulusunun davası için çalışmalıyız” dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK) 21’inci kongresi yüzlerce delege ve Kürdistani siyasi parti temsilcisinin katılımıyla devam ediyor. Kongrede siyasi çevrelerin mesajları paylaşılıyor.

YNK’nin kongreye gönderdiği mesajı ise KNK Üyesi Salar Mehmud okudu.

Mesaj şöyle: “Dünyanın ve Kürdistan’ın yeni bir sürece evrildiği ve imkanlarla engellerin olduğu bu zorlu süreçte ulusal bir parti olarak Kürdistan’ın tüm parçasındaki sivil ve siyasi çalışmalara desteğimizi yineliyoruz. Dört parçadaki halkımızın siyasi ve ulusal mücadelesini destekliyor, aynı zamanda yapılan tüm müdahaleleri reddediyoruz.

YNK, KNK’nin ortak çalışmadaki rolünü önemli görüyor. Halkımızın yüksek amaçlarına hizmet eden ortak mücadeleyi destekliyoruz.

Diğer yandan Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik devam eden saldırılarını ve masum yurttaşların şehit edilmesini kınıyoruz. Irak hükümetini ve uluslararası toplumu Türk devletinin devam eden bu ihlallerini durdurmaya ve Irak topraklarının egemenliğini korumaya çağırıyoruz. Küçük farklılıklarımızı bir kenara bırakarak yüksek hedeflerimizi gerçekleştirme konusunda birlik olmalıyız. Halkımız diğer halklar gibi onurlu bir yaşam sürene dek Kürt ulusunun davası için çalışmalıyız.”