Yunan futbolculardan Kürt Özgürlük Gerillasına destek mesajı

Atina'da oynanan futbol maçında faşist TC devletinin işgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekilerek, "Türk rejiminin savaş suçuna karşı Kürt gerillalarının yanındayız" mesajı verildi.

Yunanistan’ın başkenti Atina‘da Kürt ve enternasyonalist gençler öncülüğünde gerçekleşen futbol maçında, futbolcular ve seyirciler faşist Türk devletinin insanlık dışı saldırılarına dikkat çekti.

Futbol maçı sırasında “Kimyasal silah kullanımına hayır, Kürt Özgürlük Gerillası ile dayanışmaya“ yazılı pankartlar taşındı.

Kürt halkıyla dayanışmayı göstermek için yeşil, kırmızı ve sarı renklerde sis bombaları da yakıldı.

2-1’lik skorla kazanan takım Αστέρας Εξαρχείων (Exarchia'nın Yıldızı), kaybeden takım ise Αλσουπολη (Alsupolis) oldu.

‘KÜRT GERİLLALARIN YANINDAYIZ’

Maçın sonunda kazanan takım pankartını kaldırdı ve bir konuşma yaptı. Şunlar vurgulandı: “Kurdistan’da faşist Türk rejiminin 6 ayı aşkındır devam eden kimyasal silah kullanımının savaş ahlakından uzak olduğu gibi soykırımcı faşist Türk rejiminin çöküşünü engellemek için Kürt halkı ve gerillasına karşı yasaklı kimyasal silah kullanarak yenilgisini engelleyemez. Kürt gerillaları ve halklar özgürlüklerini kazanacaktır. Kimyasal silah kullanımına sessiz kalan herkes bu rejimin ortağıdır. Biz kazanan takım ve taraftarları olarak enternasyonal mücadelemizle bu Türk rejiminin savaş suçuna karşı Kürt gerillalarının yanında olduğumuzu ve mücadelelerini benimsediğimizi belirtiyor, Kürt ve enternasyonalist gençliğinin ve halkların kimyasala karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. OPCW ve insani kuruluşları da kimyasal saldırılara karşı görevlerini yerine getirmelidir.”