Yunanistan'da Kürtler kimyasal saldırılara karşı alanlarda

Yunanistan'ın Lavrio kampında bulunan Kürtler, Türk devletinin kimyasal silah kullanımına karşı alanlara çıktı.

Yunanistan'daki Lavrio kampında bulunan Kürtler, TCŞ ve Kürt Kültür Merkezi öncülüğünde AKP-MHP iktidarının Medya Savunma Alanları'nda kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

Yürüyüşün ardından çarşı merkezinde toplanan halk, burada Kürdistan ve devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu.

Kürt Kültür Merkezi adına açıklama yapan Erkan Erenci, KDP'ye de bir an önce ihanet çizgisinden derhal vazgeçme çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Barbar Türk devleti, NATO’nun desteğini de arkasına alarak Güney Kurdistan başta olmak üzere tüm Kürdistan'da Kürt halkını yok etmek istiyor. Ama unuttukları bir şey var; Kürtler bir daha soykırıma izin vermeyecek. Yeni bir Halepçe,  katliamlarına izin vermeyecek. Türk devleti Kürdistan’da bir savaş suçu işliyor. Tıpkı Saddam gibi kimyasal silahlarla yok etmek istiyor. Herkes bu gerçekliği bilerek tepkisini göstersin. BM, AB, NATO ile OPCW bir an önce üstüne düşeni yapsın. Tüm dünya sessiz kalsa da Kürt halkı sessiz kalmayacak” dedi.