Yunanistan'daki uzun yürüyüş, miting ile sona erdi

Atina’da TCŞ, TEKO-JİN, TJA ve Kürdistan Kültür Merkezi’nin uluslararası komployu kınamak amacıyla organize ettiği 3 günlük uzun yürüyüş Atina’da Türk konsolosluğu önünde düzenlenen miting ile sona erdi.

Yunanistan’da Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), TEKO-JIN, TJA ve Kürdistan Kültür Merkezi öncülüğünde 9 Ekim 1998 komplosunu kınamak ve KCK’nin başlattığı hamleyi sahiplenmek için Lavrio’dan Atina’ya başlattığı 3 günlük uzun yürüyüş sona erdi.

Sabah saatlerinde Atina’nın güneyindeki Tavros beldesinden yola çıkan gençler, Atina kent merkezinde Akademia Meydanı’nda yüzlerce kişi tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

Halk Akademia Meydanı’ndan Türk konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti. Atina’nın işlek caddeleri boyunca yürüyen yüzlerce kişi, sık sık komplo ve işgal saldırılarına karşı direniş sloganları attı. Uluslararası komploya ilişkin Yunanca ve İngilizce bildirilerin dağıtıldığı yürüyüşe, yoldan geçenlerin de alkışlarla destek verdiği görüldü.

Türk konsolosluğu önüne varan kitle burada miting gerçekleştirdi. Mitingde TCŞ ve Yunanistan’daki sol ve anarşist gruplar adına konuşmalar yapıldı. Yunanistan’ın uluslararası komplodaki rolüne dikkat çeken konuşmacılar, komploculara karşı direniş vurgusu yaptı.

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.