YXK’den ‘30 yıllık PKK yasağı kaldırılsın’ şiarıyla eylem

JXK ve Enternasyonal gençler, Berlin’deki Freien Üniversitesi’nde Erdoğan’ın Almanya ziyaretini protesto ederek PKK yasağına karşı yarın yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı.

Erdoğan'ın Almanya’yı ziyareti nedeniyle JXK (Jinên Xwendekarên Kurdistan) ve Enternasyonalist Gençlik Komünü Berlin Freien Üniversitesi kantininde bir araya gelerek, Türk devletinin savaş suçlarını ve PKK’yi yasaklayan Alman devletini teşhir etti.

Eylem, "30 yıllık PKK yasağı kaldırılsın, demokrasi güçlendirilsin" şiarıyla yapıldı.

Türk devletinin uluslararası hukuku ihlal ederek Rojava'da sivil ve temel altyapıya saldırılara ve, Almanya'da 30 yıldır yürürlükte olan PKK yasağına vurgu yapan öğrenciler;

Almanya'daki Kürt toplumunun temel haklarını kısıtlayan bu yasağın hemen kaldırılmasını istedi.

Gençler, 2020 yılında Brüksel'deki Yüksek Mahkemesi’nce de karara bağlandığı gibi, silahlı çatışmanın meşru tarafı olarak PKK'nin dünya genelinde etnik ve dini toplulukların barışçıl ve demokratik bir şekilde bir arada yaşamasını sağlayan demokratik konfederalizmi temsil ettiğini vurguladı.

Eylemde gençler, PKK yasağına karşı 18 Kasım 2023 tarihinde saat 11.00'de yapılacak büyük gösteriye tüm öğrencileri katılmaya çağırdı.